Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:35:08

Хабарем у розмірі 200 доларів сша намагався підкупити прикордонників громадянин Ізраїлю

30.03.2021   08:08Агенцiя

Незважаючи на складну епідеміологічну ситуацію, що склалася через зростання кількості нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію і в Україні і у світі в цілому, деякі подорожуючі через кордон особи продовжують ігнорувати вимоги законодавства.

Інцидент стався 27 березня в пункті пропуску «Сеньківка». 48-річний громадянин Ізраїлю мав намір перетнути державний кордон на в’їзд в Україну без документів, які  зазначені постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2021 р. № 230.

Під час заходів прикордонного контролю через відсутність страхового полісу (свідоцтва, сертифіката, страхування ), який покриває витрати пов`язані з лікуванням COVID-19   та негативного результату тестування на COVID-19, іноземцю відмовили у пропуску через державний кордон. Проте такий хід справ не входив у плани 48-річного чоловіка. Тож, іноземець одразу спробував вирішити питання щодо безперешкодного перетину кордону без визначених законодавством України документів шляхом дачі прикордонному наряду неправомірної грошової винагороди у розмірі 200 доларів США.
 
Попередивши іноземця про кримінальну відповідальність, прикордонник відповів категоричною відмовою.
Про факт виявлення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”, повідомлено співробітників поліції.

Держприкордонслужба вкотре звертає увагу громадян, що пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди прикордоннику – це злочини, за який передбачена кримінальна відповідальність.

Також нагадуємо про вчасне та правильне оформлення документів для подорожі, аби не зіпсувати собі мандрівку.
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини