Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:30:21

НКРЕКП прийняв рішення про накладення на ТОВ "ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ" штрафу у розмірі 204 тис грн

25.03.2021   09:45Агенцiя

Регулятор звертає увагу постачальників природного газу на неприпустимість зловживань та порушень умов договору постачання газу.

У процесі функціонування ринку природного газу Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), виявила непоодинокі факти зловживань та порушень відповідного законодавства з боку окремих постачальників, які постачають природний газ непобутовим споживачам.

НКРЕКП вже повідомляла про факт такого зловживання з боку ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ», що постачає природний газ непобутовим споживачам Батуринської об’єднаної територіальної громади Бахмацького району Чернігівської області.

Так, зазначений постачальник після заключення договору про постачання газу декілька разів упродовж місяця підвищував ціну енергетичного ресурсу, що тягнуло за собою необхідність проведення перерозподілу коштів і нового проходження тендерних процедур для Батуринської міської ради. При цьому непобутові споживачі Батуринської об’єднаної територіальної громади – школи, дитячі садки, лікарня, школи мистецтв під час опалювального сезону опинялись під ризиком залишитись без опалення в період проведення нових тендерних процедур.

У зв’язку з цим НКРЕКП 24 березня 2021 року розглянула питання щодо ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ», де за результатами перевірки встановила, що постачальник не дотримувався вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу, Правил постачання природного газу та інших нормативно-правових актів і нормативних документів, які регулюють ринок природного газу. Зокрема ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» порушило положення пункту 5 розділу ІІ Правил постачання щодо належного повідомлення споживача постачальником про його намір змінити умови договору постачання природного газу не пізніше ніж за 30 днів до набрання ними чинності.

З огляду на грубе порушення законодавства Регулятор прийняв рішення про накладення на ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» штрафу у розмірі 204 тис. грн. Повторне порушення та/або зловживання з боку цієї компанії призведе до анулювання ліцензії щодо здійснення господарської діяльності з постачання природного газу.

«Неприпустимим є шантажування компанією-постачальником припиненням газопостачання бюджетних організацій, особливо які здійснюють централізоване опалення, та об’єктам соціальної інфраструктури, змушуючи їх підписувати додаткові угоди про підвищення ціни на ресурс з порушенням відповідних договірних умов. Такі порушення заслуговують на максимальні штрафні санкції – позбавлення ліцензії. Проте ми будемо діяти поступово і дамо шанс компаніям усунути зазначені порушення», - наголосив під час засідання Комісії Голова НКРЕКП В.Тарасюк.

НКРЕКП попереджає, що з метою захисту прав споживачів буде рішуче реагувати на всі подібні факти порушення законодавства у сфері постачання природного газу та зловживань з боку постачальників, які останнім часом набули системного характеру.

https://www.nerc.gov.ua/?news=11389

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини