Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:54:09

Робоча поїздка Олени Дмитренко та Дмитра Блауша у Ковпита

24.03.2021   09:13Агенцiя

23 березня голова обласної ради Олена Дмитренко разом із заступником Дмитром Блаушем з робочою поїздкою побували у селі Ковпита, одному з найбільших населених пунктів Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району.

До зустрічі долучився голова представницького органу найбільшого району Чернігівщини Микола Силенко.

Посадовці поспілкувалися із старостою села Василем Кислим, який розповів, що до очолюваної ним громади, окрім Ковпити, належать Жидиничі, Шульгівка та Ревунів Круг. Населення цього старостинського округу на даний час складає1100 чоловік.

Відвідуючи місцеву амбулаторію, де зараз гостро стоїть кадрове питання, Олена Дмитренко зауважила, що для такого великого села потрібен належний рівень надання медичних послуг і збереження закладу охорони здоров'я є вкрай важливим. За словами Василя Кислого, на даний час в амбулаторії лише дві медичні сестри, але незабаром сімейним лікарем працюватиме випускниця місцевої школи, яка зараз проходить навчання в медичному виші.

Поважні гості побували в Ковпитській гімназії, в якій навчаються 59 учнів, а зараз знаходяться на весняних канікулах. Спілкуючись із педагогічним колективом навчального закладу, голова обласної ради обговорила становлення Нової української школи, інші новації в освітній галузі, які спрямовані на підвищення рівня обізнаності та компетенцій школярів, і підкреслила важливість праці вчителів, адже там де є школа – живе село.

– Реформа децентралізації вважається однією з успішних і полягає в передачі повноважень на місця, за рахунок чого громади стають ефективнішими, спроможними розвивати внутрішню інфраструктуру, раціонально використовувати для цього наявні ресурси, – сказала Олена Дмитренко та повідомила, що вже не вперше приїздить до Ковпити і побажала жителям цієї громади подальшого процвітання та нових можливостей для розвитку.

Ковпитці порушували питання щодо чорнобильських пільг, законності розподілу майнових паїв місцевого сільськогосподарського підприємства. Житель хутора Ревунів Круг торкнувся питання відсутності мобільного зв'язку, що позбавляє не лише можливості спілкуватися, але і виклику швидкої медичної допомоги чи іншої невідкладної служби. Люди говорили про якість питної води, подальшу долю юнака, який залишився без батьків та потребує забезпечення житлом, діяльність релігійних осередків.

Серед іншого Дмитро Блауш повідомив, що в області планується розробка та впровадження Програми забезпечення питною водою, якою будуть охоплені мешканці громад Чернігівщини. Задоволення потреб людей здійснюватиметься шляхом будівництва свердловин, бюветів та колонок і подачею води із глибини близько 100 м Бучацько-Канівського горизонту.

Сьогодні ж заступник голови обласної ради Дмитро Блауш побував у селі Дніпровське, яке підпорядковане Михайло-Коцюбинській селищній раді, де зустрівся з його жителями. У переліку питань, що потребують вирішення, староста Дніпровського старостинського округу Валентина Деркач назвала стан доріг, освітлення вулиць, заміну фільтру води в місцевій школі та інші.

Під час робочої поїздки до Дмитра Блауша звернулися військовослужбовці відділу прикордонної служби «Дніпровське» Чернігівського прикордонного загону стосовно відкриття пункту базування маломірних суден у прикордонній смузі.

Зустріч із керівниками обласної ради для жителів громад стала можливістю обговорити наболілі теми, які накопичувалися роками, та дійти висновків щодо можливих шляхів розв'язання проблем. Окрім моніторингу суспільно-політичних і соціально-економічних процесів у громадах, що буде у нагоді при ухваленні управлінських рішень, підсумком робочої проїздки стало налагодження ефективної взаємодії для вирішення озвучених питань, які належить до компетенції обласного представницького органу.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини