Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:15:07

Прикордонники інформують про зміни в порядку перетину кордону України

23.03.2021   13:38Агенцiя

Урядом внесено зміни в порядок перетину державного кордону України.

ВІДТАК, ІНОЗЕМЦІ можуть перетинати його за наявності негативного результату тестування на COVID-19, зробленого не більш як за 72 години до перетину державного кордону.

У разі відсутності зазначеного поліса страхування та/або негативного результату тестування на COVID-19, уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону відмовляє іноземцям та особам без громадянства у перетині державного кордону.

ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ, які повертаються додому з-за кордону, мають піти на самоізоляцію на 14 днів, незалежно чи це країна із зеленої, чи червоної зони за рівнем хвороби, звідки вони в’їжджають. Від самоізоляції звільняються українці, які мають на руках негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не пізніше, ніж за 48 годин.

Громадяни України, які не мають результатів тестування при в’їзді в Україну, підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону, і зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи "Вдома". У разі неможливості встановлення мобільного додатка громадяни України підлягають обсервації.

Самоізоляція чи обсервація таких громадян припиняється в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР після перетинання державного кордону

Наявність встановленого додатку перевіряють прикордонники під час здійснення пропускних операцій в пункті пропуску.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.