Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:49:41

Ніжин: міський голова провів оперативну нараду

23.03.2021   08:20Агенцiя

22 березня міський голова Олександр Кодола провів оперативну щотижневу нараду.

Засідання розпочалось з приємної миті. Олександр Кодола вручив Почесну грамоту виконавчого комітету Ніжинської міської ради заступнику начальника Управління освіти Надії Пономаренко, за високу професійну майстерність, багаторічну плідну працю на освітянській ниві, вагомий особистий внесок у розвиток освіти міста Ніжина та з нагоди 60-річчя з Дня народження.

На початку наради міський голова поінформував, що 26 березня 2021 року о 18 год. 00 хв у приміщенні Ніжинського міського будинку культури відбудуться громадські слухання на тему «Теплозабезпечення міста Ніжина». 18 березня Олександр Кодола підписав розпорядження № 86 Про проведення громадських слухань (https://nizhynrada.gov.ua/nmr/miskiy-golova/rozporyadzhennya-miskogo-golovi/rozporyadzhennya-miskogo-golovi-za-2021-rik). На слуханнях будуть представлені різні варіанти по теплозабезпеченню міста, де громада повинна визначитися, яким шляхом рухатися далі.

Олександр Михайлович зазначив, що місту потрібно прийняти оптимальне рішення, адже найголовніше – щоб Ніжин був забезпечений якісним теплом, по можливості за меншими тарифами. На слухання будуть запрошені представники компаній, які пропонують свої послуги по теплопостачанню, фахівці та експерти по технічним питанням. Після проведення даного заходу буде прийматися рішення щодо майбутнього теплозабезпечення нашого міста. До участі в громадських слуханнях можуть долучитись тільки громадяни України, а голосуватимуть лише ті, хто прописаний та проживає в місті Ніжині. З собою обов’язково потрібно мати паспорт та засоби індивідуального захисту.

Про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації прозвітувала начальниця сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко. Речниця ніжинської поліції звернулася до ніжинців з проханням дотримуватися правил дорожнього руху, задля запобігання ДТП, а також щодо дотримання карантинного режиму та носіння засобів індивідуального захисту в громадських місцях.

Про свою роботу звітували керівники управлінь та структурних підрозділів виконавчого комітету, керівники медичних закладів і комунальних підприємств.

Медики повідомили, що в місті зросла кількість хворих на ГРВІ та COVID-19. На минулому тижні хворих на ГРВІ було виявлено 287 осіб - це на 79 випадків більше, ніж на позаминулому тижні. З 287 осіб – дорослих 123, діти – 164. По захворюванню на COVID-19 зафіксовано 157 випадків, серед них – 5 дітей. На позаминулому тижні було 65 хворих, з них 3 дітей. Кількість хворих зросла у 2,5 рази. За тиждень та вихідні померло 3 людей, які перебували у тяжкому стані. Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» повідомив, що лікарня переповнена – на 240 ліжках перебуває 275 пацієнтів. Всі напрямки, включаючи ковідний – переповнені. Використовуються службові кімнати для розміщення ліжок, також збільшується кількість ліжок в палатах. Розглядатимуться питання щодо посилення служби по напрямку забезпечення кисню та організації по розширенню ліжкового фонду за рахунок онкологічного відділення.

В місті продовжується кампанія вакцинації проти COVID-19. Мобільною бригадою КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» проводилась вакцинація працівників ніжинських закладів. За вказівкою управління охорони здоров’я України мобільна бригада була залучена до щеплення інших територіальних громад (Борзни, Бахмача, Носівки та Бобровиці), а також проводила вакцинацію працівників Чернігівської обласної лікарні. По місту Ніжину виявили бажання зробити щеплення 110 осіб.

Завідувач Ніжинського міськрайонного відділу ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Юрій Наріжний акцентував увагу на пунктах, які можуть перевести наше місто з «жовтого» рівня епідемічної небезпеки в «помаранчевий», зазначив, що Ніжин незабаром може потрапити до «помаранчевого» рівню.

Минулого тижня, з 15 по 21 березня, у Ніжинському міському пологовому будинку народилося 18 діток: 11 дівчаток і 7 хлопчиків. Серед них – двійня.

Секретар міської ради Юрій Хоменко поінформував керівників виконавчих органів та структурних підрозділів щодо поступового переходу на цифровий зв’язок. На разі розробляється цифрова АТС, що розташовуватиметься в будівлі виконкому. Юрій Юрійович надав доручення присутнім керівникам пропрацювати та вивчити доцільність даного питання.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.