Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:57:46

Захистити дороги області від руйнації і не перешкоджати аграріям виконувати весняно-польові роботи

19.03.2021   12:45Агенцiя

Як знайти компроміс у вирішенні цих двох питань, обговорили учасники наради в облдержадміністрації.

Участь у засіданні взяли заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко, представники Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА, Служби автомобільних доріг області, Управління патрульної поліції області, обласного союзу сільськогосподарських підприємств та Чернігівської асоціації фермерів та приватних землевласників.

- У відновлення доріг Чернігівщини, яке триває в рамках реалізації проєкту Президента України «Велике будівництво», вкладаються рекордні суми. Навесні через перезволоження ґрунту дорожнє покриття найбільше піддається деформації. В цей період найбільшу шкоду автомобільним дорогам наносить великоваговий транспорт. Проте саме такою технікою здійснюється перевезення добрив, насіння, пального та інших ресурсів, необхідних для проведення посівної кампанії. Наше завдання дійти консенсусу у вирішенні питання збереження дорожнього покриття, не перешкоджаючи проведенню посівної кампанії, - наголосив Олександр Савченко.

Учасники зустрічі обговорили терміни початку весняно-польових робіт, необхідні та достатні умови для ефективної роботи аграрних господарств, щоб вони отримали прибуток. А також склали графік найбільшого навантаження на дороги під час поставок насінневого матеріалу та добрив.

В результаті дійшли згоди, що впродовж весняних місяців рух великовагового транспорту дорогами загального користування необхідно тимчасово обмежити. Проте для транспортних засобів, які перевозять насіннєвий матеріал та мінеральні добрива, існуватимуть певні переваги. При цьому вони мають неухильно дотримуватися вимог щодо тоннажу та габаритів.

Терміни дії обмежень на маршрутах визначатимуться відповідними службами з урахуванням погодних умов і стану дорожнього покриття. Також, на відведених ділянках буде  встановлено схеми, дорожні знаки, які інформуватимуть про обмеження руху. Контроль за дотриманням встановлених обмежень руху здійснюватиме Управління патрульної поліції в області.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.