Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:08:00

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

19.03.2021   08:26Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 18 березня по 8:00 19 березня 2021 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 6  небезпечних подій, а саме: 5 пожеж та 1 випадок виявлення і знищення боєприпасів часів Другої світової війни.


Пожежі – 5:

пожежі в житловому секторі – 3:

  - в м. Сновськ Корюківського району (Сновська ТГ) в господарстві по  вул. Неретіна, 42 о 21 год. 28 хв. 18 березня сталася пожежа житлового будинку (7х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищений димар. Ймовірна причина - порушення правил експлуатації нагрівальних печей та димарів;

  - в м. Бобровиця Ніжинського району  (Бобровицька ТГ) в господарстві по вул. Незалежності, 98В о 02 год. 15 хв. 19 березня сталася пожежа житлового будинку (10х20 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищена покрівля на площі 20 кв.м, пошкоджені перекриття та стіни. Власник, причина та збиток встановлюються;

  - в с. Кархівка Чернігівського району  (Михайло-Коцюбинська ТГ) в господарстві по вул. Садовій, 28 о 02 год. 42 хв. 19 березня сталася пожежа житлового будинку (6х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищені покрівля та перекриття, пошкоджено майно. Причина встановлюється.

пожежі на транспорті – 2:

  - в м. Чернігові по вул. Шевченка біля будинку №16 о 08 год. 48 хв. 18 березня сталася пожежа автомобіля "Toyota". Вогнем пошкоджені лобове скло та салон автомобіля. Ймовірна причина - несправність електричної системи;

  - в м. Сновськ Корюківського району по вул. Сновській біля будинку №97 о  08 год. 54 хв. 18 березня сталася пожежа автомобіля "ВАЗ-2106". Вогнем знищений моторний відсік, пошкоджені салон та внутрішнє облицювання. Ймовірна причина - несправність електричної системи.


Виявлення та знищення боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 14 год. 20 хв. 18 березня знищений артилерійський снаряд калібру 85 мм часів Другої світової війни, який був виявлений о 10 год. 30 хв. цього ж дня в м. Чернігові по вул. Л. Українки біля будинку №42.


Гідрологічна ситуація:

На річках області продовжується розвиток весняної повені.
На окремих ділянках річок спостерігаються різкі коливання рівнів води, які  пов'язані з процесами руйнування льодового покриву.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин –  11 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 14 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  18 березня по  20 годину 19 березня очікується хмарна погода з проясненнями, місцями невеликі опади. Вітер північний  3-8 м/с. Температура вночі від 4º морозу до 1º тепла, вдень 1-6º тепла.
По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів. Вітер північний 3-8 м/с. Температура вночі 0-2º морозу, вдень 4-6º тепла.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини