Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:03:05

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

12.03.2021   08:40Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 11 березня по 8:00 12 березня 2021 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 3 пожежі та 1 іншу подію. Внаслідок цих подій загинула  1 особа та 2 особи постраждали.


Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

На автодорозі між с. Мрин (Мринська ТГ) та с. Лісові Хутори (Носівська ТГ) Ніжинського району близько 14 год. 11 березня водій автомобіля "Daewoo Lanos" здійснив зіткнення з автомобілем "Zaz Forza". Внаслідок пригоди обидва водії отримали тілесні ушкодження та були доставлені до КНП "Носівська центральна районна лікарня".


Пожежі в житловому секторі – 3:

  - в с. Євминка Чернігівського району (Остерська ТГ) в господарстві по  вул. Київській, 125 о 08 год. 12 хв. 11 березня сталася пожежа житлового будинку (5х10 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищені покрівля, перекриття, пошкоджені конструктивні елементи стін та майно. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей;

  - в с. Олешня Чернігівського району (Добрянська ТГ) в господарстві по вул. Партизанській, 1 об 11 год. 50 хв. 11 березня сталася пожежа житлового будинку (5х8 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищена покрівля, пошкоджені конструктивні елементи перекриття на площі 12 кв.м, внутрішнє облицювання стін та майно. Причина пожежі встановлюється. На місці пожежі виявлено тіло господаря, 1991 року народження;

  - в с. Хороше Озеро Ніжинського району (Крутівська ТГ) в господарстві по вул. Шевченка, 72 о 03 год. 28 хв. 12 березня сталася пожежа господарської будівлі (3х6 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищена покрівля, пошкоджені конструктивні елементи стіни на площі 4 кв.м. Причина пожежі  встановлюється.


Інші події – 1:

В с. Криски Новгород-Сіверського району (Понорницька ТГ) в неексплуатуємому господарстві по вул. Заводській, 30 о 16 год. 10 хв. 11 березня  виявлено пошкоджену гумову ємність з речовиною схожою на металеву ртуть. За результатами проведеної механічним методом демеркуризації, вилучено дану речовину загальною вагою 1563 г та передано представнику Радичівського старостинського округу Понорницької ТГ для зберігання і подальшої утилізації. До проведення робіт залучалося відділення 9 ДПРП смт Короп (4 чоловіки особового складу, 1 одиниця техніки).


Гідрологічна ситуація:


На великих річках області спостерігаються повільні підняття рівнів води.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  8-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин – 10 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 10 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 8 мкр/год.


Попередження про ускладнення метеорологічних умов:

12 березня по м. Чернігову та області очікується посилення вітру до 15-20 м/с (І рівень небезпечності).


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 11 березня по 20 годину 12 березня очікується хмарна погода з проясненнями, вночі без істотних опадів, вдень сніг, мокрий сніг, місцями слабка хуртовина, слабка ожеледь. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південний 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі 7-12º морозу, вдень від 3º морозу до 2º тепла.


По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, вночі без істотних опадів, вдень сніг, мокрий сніг, слабка хуртовина, слабка ожеледь. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південний 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі 7-9º морозу, вдень від 1º морозу до 1º тепла.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини