Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:21:12

Підведені підсумки роботи з надання соціальних послуг та визначені пріоритетні напрямки діяльності

26.02.2021   14:47Агенцiя

Обласним центром соціальних служб 25 лютого на щорічній нараді з директорами центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг підведені підсумки роботи з надання соціальних послуг у 2020 році та визначені пріоритетні напрямки діяльності на 2021 рік.

При відкритті наради директор Департаменту соціального захисту населення Олег РУСІН зазначив, що на різних етапах життя будь-хто з мешканців громади може потрапити у складні життєві обставини та потребувати професійної соціальної підтримки для їх подолання. Тому в області  особливого значення набуває питання розвитку та забезпечення надання соціальних послуг у кожній територіальній громаді.
     
Також він повідомив про створення Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг на рівні відповідної територіальної громади та інформування її населення про соціальні послуги, з якими жителі можуть ознайомитися у формі, доступній для сприйняття особами з будь-якими порушеннями здоров’я (постанова Кабінету Міністрів України від 27.01.2021 № 99 «Про Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг»).
     
Директор обласного центру соціальних служб Алла КОТ у своїй доповіді підвела підсумки надання соціальних послуг сім’ям з дітьми та молодим особам в області протягом 2020 року. Вона повідомила присутніх про зміни в мережі надавачів соціальних послуг відповідно до реформування адміністративно-територіального устрою. Зокрема, станом на 01.02.2021 в області діють 11 центрів соціальних служб, 28 центрів надання соціальних послуг, а також створені відділи та введені посади фахівців із соціальної роботи до виконавчих комітетів рад територіальних громад. Але робота з організації надання соціальних послуг відповідно до потреб громад залишається актуальною і надалі.
     
Також пріоритетними напрямками роботи щодо підтримки сімей з дітьми в області залишаються:
- раннє виявлення сімей/осіб, які потрапили чи можуть потрапити в складні життєві обставини;
- розвиток сімейних форм виховання для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
- впровадження послуги сімейного патронату над дитиною та наставництва.
     
Зацікавлення присутніх викликало питання надання соціальних послуг особам похилого віку та особам з інвалідністю, яке висвітлила Вікторія ПЛИСКО, начальник відділу стаціонарних установ та соціального обслуговування населення Департаменту соціального захисту населення.
     
Окрім того, учасники наради ознайомились з діяльністю обласного центру соціально-психологічної допомоги та поспілкувались з його директором, Оленою ТИЛЬКУН щодо умов надання невідкладної комплексної допомоги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, що сприятиме якнайшвидшому їх поверненню до нормальних умов життєдіяльності.
     
Про функціонування обласного гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розповіла методист обласного центру соціальних служб Марія ГОЛІК. Працівники закладу створюють умови та надають можливість самостійно готувати їжу, прибирати кімнату, організовують навчання у плануванні витрат бюджету, догляду за житлом, надають підтримку та консультування  у підготовці до самостійного життя.
     
Учасники наради отримали відповіді на запитання та поділились власним досвідом, що сприятиме покращенню якості надання соціальних послуг, відповідно до потреб мешканців громад.

Чернігівський обласний центр соціальних служб
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини