Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:36:33

За вчинення домашнього насильства особу притягнуто до кримінальної відповідальності

24.02.2021   13:08Агенцiя

Срібнянським відділом Прилуцької місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення домашнього насильства, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 Кримінального кодексу України.

В ході судового розгляду було встановлено, що чоловіка неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за ст.173-2 КУпАП – вчинення домашнього насильства, проте складені адмінпротоколи не вплинули на засудженого і не змінили його поведінку стосовно дружини.

Зловмисник продовжував систематично вчиняти відносно своєї дружини в присутності малолітніх дітей психологічне насильство, а саме: навмисно, систематично словесно ображав нецензурними висловлюваннями свою дружину, залякував, принижував і погрожував їй фізичною розправо, що призвело до психологічних страждань потерпілої.
    
На підставі пред’явленого прокуратурою обвинувачення чоловіка засуджено за ст. 126-1 Кримінального кодексу України до покарання у виді 200 годин громадських робіт.
    
Загалом санкція ст. 126-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, абоарештом на строк до шести місяців, абообмеженнямволі на строк до п’ятироків, абопозбавленнямволі на строк до двохроків.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.