Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:34:47

Допомогу за успіхи в навчанні для дітей вразливих категорій одержать 77 чернігівських школярів

19.02.2021   09:22Агенцiя

За підсумками першого семестру цього навчального року заохочувальну допомогу за успіхи у навчанні для дітей з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, один з батьків яких загинув в районі проведення АТО/ООС отримають 77 учнів, які навчаються у закладах середньої освіти Чернігова.

Процедурне рішення про виплати було прийняте 18 лютого на засіданні виконавчого комітету.

Як ми вже інформували раніше, така додаткова допомога виплачується в Чернігові всім дітям з цих категорій, які навчаються на високому та достатньому рівні навчальних досягнень. Мета - підтримка зусиль, докладених цими дітьми до навчання. Дані виплати передбачені міською "Програмою розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, соціальної підтримки сімей з дітьми у місті Чернігові на 2021-2023 роки", затвердженою рішенням Чернігівської міської ради від 01.12.2020 року №2/VIII-25. Загальний прогнозований обсяг фінансування проведення виплат допомоги за успіхи у навчанні, передбачених цією міською Програмою, становить 450 тис. грн.

У Чернігові з міського бюджету щорічні заохочувальні стипендії в навчальний період року виплачуються переможцям фінальних етапів обласних і всеукраїнських предметних олімпіад. Окрім того, є міські стипендії спортсменам, які вибороли призові місця на міжнародних (1-6 місця) змаганнях та в чемпіонатах України (1-3 місця). Окрім того, з метою підтримки і стимулювання творчо обдарованих дітей щомісячна стипендія в навчальний період виплачується учням закладів позашкільної мистецької освіти міста, які стали лауреатами або дипломантами міжнародних та всеукраїнських фестивалів, оглядів, конкурсів, виставок і пленерів.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини