Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:06:47

Владислав Атрошенко провів нараду з керівниками ЖЕКів та комунальних установ о шостій ранку

12.02.2021   17:03Агенцiя

12 лютого оперативна нарада міського голови з начальниками комунальних підприємств, котрі відповідають за чищення снігу в Чернігові, відбулася о шостій ранку.

За ніч випало близько 30 сантиметрів опадів - це значно більше середньодобової норми. І попри оновлену техніку, такий масштаб чищення потребує часу.

– В усьому світі, в найбагатших країнах не справляється комунальна техніка і це є нормально. Тому що можна вирішувати все що завгодно: придбати втричі більше техніки, найняти більше людей, але 290 з 365 днів ця техніка буде стояти, якщо ще й не більше. Це не раціонально і ніхто так не робить у світі, - зазначає міський голова.

Школи у Чернігові на час негоди не закриватимуть. Адже переважна більшість ЗНЗ - у пішій доступності в мікрорайонах. Разом з тим, чернігівців просять без потреби не виїздити в місто на автівках. Комунальники працюють у посиленому режимі, в ніч на 12 лютого вони невпинно розчищали автошляхи, проте сніг продовжував йти. Рано вранці на вулиці виходять працювати двірники, техніка ЖЕКів розчищає внутрішньоквартальні проїзди. Пріоритетне завдання - звільнити магістралі і дороги, якими рухається громадський транспорт, аби люди могли дістатися до роботи, навчання, медичних та інших закладів.

   – Є норма опадів - вона дорівнює, якщо середній сніг, до 5 сантиметри на добу. Для цих нормативів ми забезпечені технікою і у нас всього вистачає. Коли 15-20 сантиметрів за добу - це піковий режим, - Владислав Атрошенко.

Комунальники в час негоди працюють по 15 - 17 годин на добу. А тому потребують підтримки. Міський голова доручив керівникам забезпечити харчування на робочих місцях і наголосив, що у місті якась частина не має лишатися нечищеною. Тому треба залучати і некомунальну техніку, зокрема, для приватного сектору.

– Пікова ситуація - ми винаймаємо у приватників 15 одиниць бульдозерів, грейдерів та іншої техніки і це є нормальний режим, прийнятний у всьому світі, - міський голова.

Неймовірно заважають при чищенні автівки, припарковані вздовж доріг і у невстановлених місцях. На вузьких вулицях це взагалі не дає можливості снігоочисній техніці працювати, тож частина дороги лишається заметеною і вже далі спричиняє незручності для всіх.

– Прошу всіх містян з повагою ставитися до погодної ситуації і не залишати техніку на вулиці. Тим хто цього не розуміє я кажу про те, що ми вимушені будемо зараз перерозподіляти бюджетні кошти і купувати евакуатор. Машину залишив - заплатив 2600 штраф, приїхав і забрав. Я вже точно бачу, що цей евакуатор в місті потрібний,  - додає Владислав Атрошенко.

Він також подякував за роботу всім, хто працює над очищенням міста від снігу і звернувся до бізнесу, нагадуючи про необхідність чистити сніг біля їх закладів.

– Принаймні, ми домовляємося, щоб до 6 ранку всі відгрібали сніг на проїжджу частину, де вночі комунальна техніка далі прибирає. Всі максимально включаються і з розумінням технологій прибирання працюють в унісон, - Владислав Атрошенко.

Згідно з прогнозом синоптиків сніг ітиме до неділі. Далі будуть сильні морози без опадів - це дасть можливість комунальникам дочистити місто і вивезти замети. Начальникам жеків і комунальних підприємств, які відповідають за чищення снігу в Чернігові, міський голова доручив не сидіти в кабінетах, а контролювати процес безпосередньо на вулицях в зонах своєї відповідальності.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.