Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:46:19

Чернігівщину замітає снігом: дорожні служби просять громадян залишатися вдома

12.02.2021   09:40Агенцiя

За повідомленням облгідрометцентру у зв'язку з переміщенням активного циклону на Чернігівщині передбачається подальше погіршення погодних умов — збільшення висоти снігового покриву, хуртовини, перемети, посилення вітру.

12 лютого очікується до 20˚ морозу вночі, а надалі — значне зниження температури. Про це йшлося сьогодні на позачерговому засіданні обласного оперативного штабу з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний.

Станом на 11 лютого дороги державного значення розчищені, заторів немає. Щоб уникнути скупчення великовагових транспортних засобів на дорогах Служба автомобільних доріг у Чернігівській області ввела обмеження руху такого транспорту в напрямку Києва на ділянках доріг М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі (від межі з Київською областю до КПП «Нові Яриловичі») та Н-07 Київ – Суми – Юнаківка (від межі з Сумською областю до межі з Київською областю).

Роботи по розчищенню доріг ведуться цілодобово.  Понад 150 одиниць техніки задіяні для прибирання снігу на дорогах місцевого  та загальнонаціонального значення.

— При обмеженні руху на дорогах державного значення, та враховуючи значне зниження температури, ми повинні забезпечити водіям майданчики для відстою транспортних засобів з безпечними для їх здоров’я умовами, — наголосив Віталій Загайний. І додав, що безпека громадян, забезпечення доступу кожного жителя області до лікарень, аптек та продуктових магазинів завжди у пріоритеті.

Крім того, на нараді йшлося і про роботу закладів освіти. Зокрема начальник Управління освіти і науки Микола Конопацький повідомив, що по області 318 автобусів здійснюють підвіз понад 9 тисяч дітей до шкіл.
 
— Наразі ми в епіцентрі негоди. Завтра очікуються і снігопади й чималий мороз, тож враховуючи складні погодні умови, рекомендуємо управлінням освіти ОТГ заборонити виїжджати шкільним автобусам у п’ятницю, 12 лютого, — наголосив Микола Конопацький.

Не залишаються без уваги літні люди та ті, хто не може в таку погоду самостійно пересуватися по вулиці. В області створені 27 мобільних груп, до яких увійшли представники національної поліції. Вони допомагають людям в складних ситуаціях, що спричинені негодою.

Крім того, члени комісії вирішили, що при необхідності при подоланні наслідків негоди можна залучити військовослужбовців та представників «Червоного Хреста» для розчищення доріг, визволення автотранспорту та надання допомоги людям, які цього потребують.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах області та отримання інформації про стан проїзду працює цілодобова гаряча лінія диспетчерської Служби автомобільних доріг у Чернігівській області за телефонами: +38(0462)661893, +380952714374.

- Закликаємо водіїв реально оцінювати обстановку на дорозі, обирати безпечну швидкість, тримати дистанцію, не робити небезпечних маневрів. За вкрай складних метеоумов краще утриматися від поїздок на далекі відстані, а також наголошуємо, що негоду краще перечекати вдома, - підкреслив Віталій Загайний.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини