Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:55:56

У січні фахівці Держпродспоживслужби перевірили понад 3 тисячі об’єктів нагляду і виявили більше 260 порушень

08.02.2021   11:55Агенцiя

Для запобігання занесенню і поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області протягом січня здійснили 3052 обстежень об’єктів нагляду.

Зокрема, перевірено 489 закладів громадського харчування, 1405 продовольчих і 868 - непродовольчих магазинів, 46 агропродовольчих ринків, 42 перукарні, 68 дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, 3 гуртожитки закладів освіти та 131 інший об’єкт.

Під час перевірок виявлені порушення санітарного законодавства на 264 об’єктах. Найбільш типовими порушеннями були відсутність засобів індивідуального захисту у продавців і покупців, контейнерів для збирання використаних засобів індивідуального захисту та інформаційних матеріалів щодо профілактики коронавірусної хвороби (Covid-19). Також у деяких закладах працівникам не проводився температурний скринінг.

З метою усунення виявлених порушень спеціалістами Держпродспоживслужби суб’єктам господарювання надані 264 письмові рекомендації та складені 18 протоколів про адміністративне правопорушення за статтею 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей», в тому числі 1 - у закладі громадського харчування та 17 - на об’єктах торгівлі продовольчими товарами. Крім того, у 30 випадках поінформовані органи місцевої влади та в 1 випадку - правоохоронні органи.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.