Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:18:13

Вшанували пам'ять загиблих у січні захисників України

05.02.2021   10:56Агенцiя

4 лютого, традиційно у перший четвер місяця, в Чернігові у Козацькому кафедральному соборі святої великомучениці Катерини Православної церкви України проведено панахиду за воїнами, які в січні цього року віддали своє життя за нашу країну, а також за всіх загиблих у боях за незалежність України.

Про загиблих розповіла Тетяна Миргородська, волонтерка і громадська діячка, журналістка:

Олег Андрієнко, старший солдат, стрілець – помічник гранатометника 37-й окремого мотопіхотного батальйону «Запоріжжя» 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади. Уродженець Запоріжжя, воював із 2016 року. Загинув 11 січня від снайперського обстрілу в Пісках. Залишилась дружина і малий син.

Олександр Отрєп'єв, навідник відділення батальйону морської піхоти 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ імені контрадмірала Михайла Білинського. Уродженець села Приют Єланецького району на Миколаївщині. Загинув 21 січня на позиції між Гнутовим й Водяним від снайперського пострілу.

Роман Дзюбенко, молодший сержант, військовослужбовець 92-ї окремої механізованої бригади ім. кошового Івана Сірка. Уродженець селища Вільхове на Луганщині. Був тяжко поранений 26 січня біля Новоолександрівки снайперським пострілом в голову. Його з труднощами доправили до шпиталю в Часів Яр, але 30 січня він помер. Лишилась дружина і маленький син.

Панахиду відправили отець Роман – настоятель Кафедрального собору святої великомучениці Катерини, секретар Чернігівської єпархії ПЦУ, протоієрей Антоній – головний капелан Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України, військовий священник 1-ї окремої танкової Сіверської бригади, та отець Євген – капелан. Вони помолилися за кожного з загиблих воїнів, які в січні цього року віддали своє життя за нашу країну, та всіх загиблих Героїв в боях за незалежність України.

— Захисники України на фронті російсько-української війни на Донбасі ціною власного життя та здоров’я захистили нашу країну, забезпечили їй спокійне та безпечне життя, можливість зосередитися на розв’язанні інших проблем. ТРОЄ Героїв загинуло, ДЕСЯТЕРО поранено. Ворог здійснив 166 обстрілів за січень — бої велися кожного дня. Спасибі вам за все. Вічна пам’ять загиблим Захисникам України! Успішного видужання пораненим бійцям!, — заявив Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області, і подякував священникам.

Сергій Горобець, Український інститут національної пам’яті

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини