Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:20:13

Ніжинська місрада ухвалила рішення "Про затвердження Програму розвитку та функціонування української мови в закладах освіти"

05.02.2021   10:34Агенцiя

Затвердили також виконання міських цільових програм головних розпорядників, внесли зміни до бюджету Ніжинської міської територіальної громади на 2021 року.

Ніжинська міська рада першою в Україні ухвалили рішення «Про затвердження Програму розвитку та функціонування української мови в закладах освіти у 2021 році «Сильна мова - успішна держава».

4 лютого відбулося чергове засідання 6 сесії Ніжинської міської ради під головуванням міського голови Олександра Кодоли. У пленарному засіданні взяли участь 34 депутати міської ради, Уповноважений захисту державної мови, народний депутат України VIII скликання Тарас Кремінь, депутати обласної ради Ірина Грозенко та Наталія Копиця, керівники управлінь та відділів.

Метою Програми є створення належних умов для розвитку і розширення сфери функціонування української мови, виховання шанобливого ставлення до неї, формування патріотизму у громадян України; створення оптимальних умов для реалізації конституційних гарантій на вільне функціонування української мови в закладах освіти, підпорядкованих Управлінню освіти Ніжинської міської ради, розширення сфери вживання державної мови, виховання любові, поваги до неї у всіх учасників освітнього процесу.

«З часу ухвалення Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” Ніжинська міськрада першою серед місцевих рад проголосувала місцеву програму розвитку та функціонування української мови. Переконаний, що відповідне рішення дасть поштовх для ухвалення відповідних програм місцевими радами усіх рівнів», - зазначив Тарас Кремінь.

Тарас Кремінь подякував міському голові Олександру Кодолі, який є одним зі співавторів мовного закону, та депутатам міськради за одноголосну підтримку Програми.

На разі, за дорученням міського голови Олександра Кодоли проводиться масштабна робота по розробці Програми розвитку та функціонування української мови в усіх сферах життєдіяльності Ніжинської громади.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини