Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 травня, 03:10:15

Чернігівською обласною прокуратурою підведено підсумки роботи у 2020 році

04.02.2021   07:55Агенцiя

3 лютого під головуванням керівника обласної прокуратури Сергія Василини відбулася розширена оперативна нарада, на якій підведено підсумки роботи у 2020 році та визначено основні завдання на наступний період.

Акцентуючи увагу на найважливіших результатах прокурорів, Сергій Василина зазначив, що завдяки ефективній координації діяльності всіх правоохоронних органів у сфері протидії злочинності в цілому вдалося досягти певних позитивних зрушень.

Керівник прокуратури наголосив, що значна увага у минулому році приділена виявленню фактів збуту наркотичних засобів. При зменшенні загальної кількості облікованих кримінальних правопорушень у цій сфері у 2020 році виявлено 141 факт збуту проти 103 у 2019 році.

Зокрема, до суду прокурорами передано 40 обвинувальних актів за ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), у тому числі 4 щодо організованих злочинних груп.

Окремо Сергій Василина зупинився на протидії корупційним кримінальним правопорушенням. Він проінформував, що у 2020 році до суду скеровано 70 обвинувальних актів у справах цієї категорії проти 32 у 2019.

Також очільник відомства розповів про досягнення на інших напрямах прокурорської діяльності.
Із доповідями стосовно підсумків року та пропозицій щодо підвищення ефективності діяльності виступили перший заступник та заступники керівника обласної прокуратури.

Звіти та пояснення на нараді надали керівники місцевих прокуратур та начальники окремих структурних підрозділів обласної прокуратури.
Наприкінці Сергій Василина відмітив, що очікує від колективу результатів на пріоритетних напрямах, які визначені Генеральним прокурором у 2021 році.

Особливої уваги, з урахуванням специфіки регіону, на його думку, слід приділити протидії злочинам у сфері земельних правовідносин, екології і незаконного використання природних ресурсів; злочинам у бюджетній сфері; кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством та протидії організованій злочинності.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини