Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:56:15

Міський голова Ніжина про здобутки міської влади за січень

01.02.2021   17:08Агенцiя

1 лютого, на початку міжвідомчої розширеної наради міський голова Олександр Кодола повідомив присутніх про роботу міської влади за січень, про укладенні меморандуми та про важливі напрацювання в економічній сфері міста.

На минулому тижні відбувся робочий візит делегації Латвійської Республіки. «Це наші справжні друзі і для України є стратегічними партнерами» - наголосив Олександр Михайлович. Зазначив, що українські військові пройшли реабілітацію в Латвійській Республіці, а завдяки тому, що Ніжин та місто Прейлі Латвійської Республіки підписали меморандум про співпрацю, ніжинські діти три роки поспіль відпочивали у Латвійській Республіці. Під час робочого візиту домовилися про проведення спільного бізнес-форуму вже цього року, якщо дозволить епідеміологічна ситуація. Відвідали ряд потужних підприємств міста, домовилися про взаємну економічну співпрацю. «2021 рік повинен стати початком саме економічної співпраці з Латвійською Республікою» - зауважив очільник міста.

Протягом місяця велася системна робота по відкриттю «Епіцентру» в місті, владою надано ряд пропозицій земельних ділянок. На разі представниками фірми вивчаються запропоновані варіанти.

Є зворотний зв’язок від великих автозаправних компаній. Керівництво АЗК «ОККО» звернулося щодо земельних ділянок для будівництва автозаправної станції на території громади.

Міський голова Олександр Кодола наголосив, що одним із головних напрямів його роботи є розвиток економіки міста. На черговому засіданні Асоціації міст України було підготовлено звернення щодо оподаткування ФОПів. Міська влада зацікавлена, щоб податки були направлені до місцевого бюджету. Маємо намір звернутися до Кабінету Міністрів України та до Міністерства фінансів, щоб впровадити пілотний проєкт на базі міста Чернігова та Ніжина по адмініструванню податків. Тобто передати функції податкової органам місцевого самоврядування.

Ніжин став одним із 10 громад-переможців за участь у Програмі DOBRE та підписали меморандум про співпрацю. В найближчі два роки буде реалізовуватися соціально важливі проєкти.  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.