Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:10:53

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

30.01.2021   12:11Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 29 січня по 8:00 30 січня 2021 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій  3 особи постраждали.


Стан доріг:

Для забезпечення безаварійного руху транспорту на дорогах області працювали 64 одиниці спецтехніки та 72 працівника від ДП "Чернігівський облавтодор". Стан доріг та мостів задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.


Дорожньо-транспортні пригоди – 3:

- в м. Чернігові  по вулиці П’ятницькій біля будинку №74 о 11 год. 35 хв. 29 січня  водій автомобіля "VOLVO V 50" здійснила наїзд на пішохода. В результаті ДТП пішохід  отримала тілесні ушкодження та була госпіталізована до неврологічного відділення КНП «Чернігівська міська лікаря №1».

- в м. Чернігові  по вулиці 1-го Травня біля будинку №163  о 21 год. 20 хв. 29 січня  водій автомобіля  "FORD MONDEO"  здійснила наїзд на пішохода. В результаті ДТП пішохід  отримала тілесні ушкодження та була госпіталізована до неврологічного відділення КНП «Чернігівська міська лікаря №1».        

- в м. Остер на перехресті вул. Шевченка та вул. Лесі Українки  о 21 год. 03 хв. 29 січня  водій мотоцикла "ІЖ"  здійснив зіткнення з перешкодою у вигляді земельного насипу. В наслідок ДТП  водій отримав тілесні ушкодження: та був госпіталізований до реанімаційного відділення КНП «Козелецька центральна районна лікарня».


Пожежі в житловому секторі – 2:

- в с. Великий Листвен Городнянського району в господарстві по вул. Садовій, 62 о 15 год. 04 хв. 29 січня сталася пожежа житлового будинку (7х10 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено стіну на площі 4 кв.м, пошкоджено облицювання стін та майно. Ймовірна причина пожежі - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

 - в  с. Надинівка Козелецького району в господарстві по вул. Новій, 18  о 15 год. 38 хв. 29 січня сталася пожежа житлового будинку (10х15 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено майно. Ймовірна причина пожежі - коротке замикання електромережі.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  10-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 10 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 14 мкр/год, Семенівка – 13 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  29 січня по 20 годину 30 січня очікується хмарна погода з проясненнями, вночі без істотних опадів, вдень сніг, місцями туман, слабка ожеледь. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на південно-східний 5-10  м/с. Температура  вночі 5-10º морозу, вдень від 4º морозу до 1º тепла.
По м. Чернігову хмарна погода з проясненнями, вночі без істотних опадів, вдень сніг, слабка ожеледь. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на південно-східний 5-10  м/с. Температура вночі  5-7º морозу, вдень 1-3º морозу.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.