Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:42:49

На Чернігівщині перевірятимуть законність закладів, які надають соціальні послуги та догляду

22.01.2021   20:13Агенцiя

На Чернігівщині перевірятимуть законність закладів, де перебувають люди похилого віку або ті, хто потребують постійного догляду.


Таке рішення прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної  безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розглянула питання щодо стану забезпечення пожежної та техногенної безпеки закладів з цілодобовим перебуванням людей.

 — Вважаю, доцільним сформувати спеціальні комісії на місцях, які б виявляли нелегальні заклади з постійним проживанням людей. Це дасть змогу швидко та ефективно виявити громадян, що знаходяться в потенційно небезпечній ситуації. Наш обов’язок не допустити повторення харківської трагедії, — зазначив перший заступник голови ОДА Віталій Загайний, який проводив засідання комісії.

Також сьогодні нараду з приводу безпеки та законності закладів, які надають соціальні послуги та догляду, провели у Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області. Правоохоронці складають список закладів для літніх людей, дітей, нарко- та алкозалежних, осіб з обмеженими можливостями пересування, що діють на території Чернігівської області.

За словами Володимира Нідзельського, начальника ГУ Нацполіції в Чернігівській області, правоохоронці перевірятимуть заклади на предмет законності їх діяльності, умов проживання та правил пожежної безпеки. Окрім того, поліція встановить, чи добровільно ці особи перебувають там. Аби заклади, не залежно від форми власності, надавали якісні соціальні послуги, забезпечували належний догляд своїм підопічним.

Поліція Чернігівської області звертається до громадян. Якщо вам відомі адреси незаконних установ, де перебувають діти, літні та хворі люди – телефонуйте 102.

Нагадаємо, вчора в Харкові загорівся двоповерховий будинок. На місці події поліцейські з’ясували, що в будівлі мешкали літні люди у кількості близько 30 осіб. Пожежа охопила площу в 100 кв. метрів. У результаті події загинули 15 людей, 5 осіб постраждали та були госпіталізовані до медичних закладів міста Харкова. Причини трагічної пожежі встановлюватиме посилена слідчо-оперативна група Нацполіції.

За повідомленнями прес-служб

Фото ілюстративне

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини