Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 19:35:13

Робота регіональних центрів з надання БВПД тісно переплітається з діяльністю різних силових структур

22.01.2021   10:40Агенцiя

Затримання особи, проведення слідчих, вручення підозри, функціонування інституту дізнання – неповний перелік дій, до участі в яких через регіональні центри з надання БВПД залучаються адвокати для захисту прав та інтересів затриманих та обвинувачених осіб. Ефективна взаємодія в цих питання є гарантією належного дотримання прав людини та національного законодавства.

20 січня для обговорення нагальних питань та  планування спільної діяльності на 2021 рік працівниками Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області було проведено робочу зустріч зі співробітниками управління превентивної діяльності  Головного управління Національної поліції у Чернігівській області.

Під час зустрічі присутні обговорили процес реорганізації, який зараз проходить в  Головному управлінні Національної поліції у Чернігівській області у зв’язку з адміністративно-територіальною реформою.
Для належної взаємодії органів поліції та системи БПД у Чернігівській області було досягнуто домовленості про проведення працівниками Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області навчання для співробітників органів Національної поліції області.

Окрему увагу приділи порядку інформування Регіонального центру у випадку адміністративного затримання особи.
Відповідно до частини 3 статті 261 КУпАП органи (посадові особи), правомочні здійснювати адміністративне затримання, про кожний випадок адміністративного затримання осіб інформують у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, крім випадків, якщо особа захищає себе особисто чи запросила захисника.

У випадку, якщо Регіональним центром було отримано та зареєстровано повідомлення про адміністративне затримання особи, Регіональний центр видає відповідне доручення адвокату. У цьому випадку відмова затриманої особи від адвоката, призначеного Регіональним центром, повинна бути здійснена в присутності адвоката у письмовій формі, копія якої подається адвокатом до Регіонального центру,- зазначила директор Регіонального центру Ірина Протченко.

В зустрічі взяли участь: Ірина Протченко, директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області; Олеся Пирковська, заступник директор центру; ОленаЯкубенко, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги; Олексій Дяговець, начальник управління превентивної діяльностіГоловного управління Національної поліції у Чернігівській області; В’ячеслав Счасливий, заступник начальника відділу організації діяльності груп реагування  управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Чернігівській області; Лариса Борисенко, старший інспектором з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності(у Чернігівській області) Управління моніторингу дотримання прав людини НПУ.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини