Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:18:14

Робота регіональних центрів з надання БВПД тісно переплітається з діяльністю різних силових структур

22.01.2021   10:40Агенцiя

Затримання особи, проведення слідчих, вручення підозри, функціонування інституту дізнання – неповний перелік дій, до участі в яких через регіональні центри з надання БВПД залучаються адвокати для захисту прав та інтересів затриманих та обвинувачених осіб. Ефективна взаємодія в цих питання є гарантією належного дотримання прав людини та національного законодавства.

20 січня для обговорення нагальних питань та  планування спільної діяльності на 2021 рік працівниками Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області було проведено робочу зустріч зі співробітниками управління превентивної діяльності  Головного управління Національної поліції у Чернігівській області.

Під час зустрічі присутні обговорили процес реорганізації, який зараз проходить в  Головному управлінні Національної поліції у Чернігівській області у зв’язку з адміністративно-територіальною реформою.
Для належної взаємодії органів поліції та системи БПД у Чернігівській області було досягнуто домовленості про проведення працівниками Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області навчання для співробітників органів Національної поліції області.

Окрему увагу приділи порядку інформування Регіонального центру у випадку адміністративного затримання особи.
Відповідно до частини 3 статті 261 КУпАП органи (посадові особи), правомочні здійснювати адміністративне затримання, про кожний випадок адміністративного затримання осіб інформують у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, крім випадків, якщо особа захищає себе особисто чи запросила захисника.

У випадку, якщо Регіональним центром було отримано та зареєстровано повідомлення про адміністративне затримання особи, Регіональний центр видає відповідне доручення адвокату. У цьому випадку відмова затриманої особи від адвоката, призначеного Регіональним центром, повинна бути здійснена в присутності адвоката у письмовій формі, копія якої подається адвокатом до Регіонального центру,- зазначила директор Регіонального центру Ірина Протченко.

В зустрічі взяли участь: Ірина Протченко, директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області; Олеся Пирковська, заступник директор центру; ОленаЯкубенко, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги; Олексій Дяговець, начальник управління превентивної діяльностіГоловного управління Національної поліції у Чернігівській області; В’ячеслав Счасливий, заступник начальника відділу організації діяльності груп реагування  управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Чернігівській області; Лариса Борисенко, старший інспектором з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності(у Чернігівській області) Управління моніторингу дотримання прав людини НПУ.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини