Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:36:46

У Чернігові СБУ викрила підпільні цехи з виробництва контрафактного алкоголю та антисептиків

16.01.2021   09:14Агенцiя

Служба безпеки України викрила у Чернігові оптове виробництво і збут контрафактної підакцизної продукції та антисептичних засобів сумнівної якості.

За данними досудового слідства, нелегальний бізнес організували троє мешканців обласного центру. Три підпільні цехи вони облаштували на територіях місцевих гаражних кооперативів. Фальсифіковані алкоголь і антисептики ділки виготовляли з порушенням санітарних умов із сировини невідомого походження.

Готову продукцію учасники групи реалізовували під виглядом відомих вітчизняних та іноземних марок через афілійовані точки роздрібної торгівлі на територіях Чернігівської та Полтавської областей.

Під час проведення слідчих дій за місцями проживання фігурантів та виробництва сурогату правоохоронці виявили майже тонну готового до збуту фальсифікату, понад 7,5 тонни спитру сумнівної якості, фурнітуру для виготовлення лікеро-горілчаних виробів, наклейки та пластикові ємності.

За попередніми оцінками, вартість вилученого «товару» становить понад 2 мільйони гривень.

У межах кримінального провадження за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України проводяться експертизи вилученої продукції та встановлюються джерела надходження сировини.
 
Заходи із викриття протиправної діяльності проводились спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби у Полтавській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Прес-група Управління СБ України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини