Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:01:26

Інформацію про домагання у чернігівському військкоматі перевіряють

15.01.2021   08:54Агенцiя

Справа перебуває на контролі у військового керівництва, а розслідуванням займається Національна поліція.

Заяви такого змісту оприлюднили пресслужба Генерального штабу ЗСУ та Оперативного командування «Північ» у відповідь на те, що інформація про сексуальні домагання керівника обласного військкомату до однієї з підлеглих набула всеукраїнського розголосу.

Так, головнокомандувач ЗСУ та чоловік очільниці Чернігівської ОДА, Руслан Хомчак поставив завдання Військовій службі правопорядку провести службову перевірку за скарги жінки-військовослужбовця та її колег на дії керівника військкомату Олександра Криворучка.

Крім того, повідомляється, що в ЗСУ створили робочу групу щодо детального вивчення фактів, запобігання і протидії проявам дискримінації та сексуальних домагань на робочому місці серед військовослужбовців. Її роботою опікуватиметься радниця Головнокомандувача ЗС України з гендерних питань.

В Оперативному командуванні «Північ» підтвердили факт, що нині справою займаються компетентні органи. Так, 6 жовтня 2020 року до командувача військ оперативного командування «Північ» начальником військового шпиталю була доведена інформація щодо імовірної негідної поведінки військового комісара.

Вивчивши рапорт начальника шпиталю, командувач військ оперативного командування «Північ» призначив службову перевірку. По завершенню перевірки, згідно розпорядження командувача, зібрані матеріали та свідчення були передані до Національної поліції України для проведення подальшого слідства, в результаті чого проти полковника Олександра Криворучка і була порушена та внесена до судового реєстру 1 січня 2021 року згадувана журналістами кримінальна справа.

Скандал розгорівся після того, як видання gorod.cn.ua. опублікувало інтерв’ю з 43-річною підполковником Ольгою Деркач, яка звинуватила її керівника Олександра Криворучка в сексуальних домаганнях.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.