Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:23:26

Обговорюються заходи профілактики захворювання на пташиний грип

06.01.2021   15:43Агенцiя

Після засідання обласної державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, що відбулося в останній день минулого року, відповідні засідання проходять також у районах і містах Чернігівщини.

Зокрема, 5 січня у Прилуках спеціалісти міськрайонного управління Держпродспоживслужби ознайомили присутніх з рішенням засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській облдержадміністрації від 31 грудня 2020 року № 2 та поінформували про епізоотичну ситуацію з грипом птиці в Україні загалом і в Чернігівській області, зокрема.

Також під час засідання наголошувалось на виконанні вимог Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17.10.2011 № 547. Йшлося і про алгоритм дій у разі виникнення цього інфекційного захворювання. Керівників птахогосподарств закликали дотримуватись вимог роботи у так званому “закритому режимі”.

Цього ж дня на засіданні ДНПК при Борзнянській райдержадміністрації представники Держпродспоживслужби поінформували, що на території району не зареєстровано випадків підозри захворювання та загибелі птиці від пташиного грипу або інших інфекційних хвороб. Фахівці звертають увагу суб’єктів господарювання і громадян, що утримують птицю, на необхідність дотримання вимог ветеринарно-санітарних правил для птахівницьких та особистих селянських господарств.

Про епізоотичну ситуацію у Новгород-Сіверському районі та заходи щодо профілактики і недопущення занесення грипу птиці, результати відбору проб біоматеріалу, взятого від перелітної птиці для проведення державних моніторингових досліджень на грип птиці у 2020 році, йшлося на засіданні ДНПК при місцевій райдержадміністрації. За результатами засідання комісія ухвалила рішення про забезпечення дотримання вимог Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці, ветеринарно-санітарних правил для птахівничих господарств та вимог до їх проектування, ветеринарно-санітарних вимог утримання птиці в особистих селянських господарствах.

Також вирішено провести роз’яснювальну роботу серед мисливців, населення, в тому числі через засоби масової інформації, щодо профілактики та недопущення занесення пташиного грипу на територію району. Для цього, зокрема, слід забезпечити щеплення домашньої птиці проти хвороби Ньюкасла, унеможливити контакт домашньої птиці з дикою перелітною, особливо в періоди її міграції, обов’язкового інформувати державні установи ветеринарної медицини у разі виявлення фактів загибелі птиці.

Таке ж рішення ухвалено і на засіданнях Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій у Талалаївському та Срібнянському районах.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини