Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:10:29

Які великі інфраструктурні проєкти та дорожні ремонти плануються в Чернігові у 2021 році

04.01.2021   17:33Агенцiя

Передусім це проект будівництва нової школи-садочка на місці 23-ї школи.

Також це проект будівництва Палацу спорту. Міський голова висловив надію: якщо все вдасться, до осені наступного року вже можна буде приступити до його реалізації.

Окрім того, актуальним залишається задум на майбутнє про перетворення Центрального парку культури і відпочинку на сучасний туристичний «магніт», який дав би поштовх економічному розвитку міста. Владислав Атрошенко зазначив, що в 2021 році в бюджеті передбачені кошти на проєктні роботи. Планується що ними займеться група архітекторів, які були генеральними проектувальниками парку Горького в Харкові. Причому він особисто просив колишнього колегу, мера цього міста, про те щоб їх залучити.

Адже у проектуванні такого об’єкту дуже багато специфічних технічних нюансів, розуміння яких приходить з практичним досвідом створення саме розважальних парків. Такий парк – велике господарство, яке треба обслуговувати і все пов’язане з цим потрібно передбачити. При тому, що харківський проект є успішним, там теж були помилки, які сьогодні враховані. Отже, ці проєктанти вже мають робочий досвід – і це важливо та надзвичайно корисно, додав чернігівський міський голова.

У втіленні цих проектів місто, серед іншого, проситиме й державної підтримки. Зокрема, на нараді Владислав Атрошенко доручив підготувати листи-звернення з проханням про допомогу і сприяння до всіх Народних депутатів України по округах, від усіх партій.

Він наголосив, що в наступному році зменшені обсяги коштів, виділених за державною програмою регіонального розвитку – але збільшені за іншою, а саме програмою соцекономрозвитку. Її загальний обсяг – близько 6 мільярдів гривень, тобто кожен депутат зможе спрямувати на ті чи інші пріоритетні проекти розвитку близько 20 мільйонів. Чернігів також претендуватиме на ці кошти.

- Особисто я, маючи також певний досвід депутатської роботи, радив би депутатам Верховної Ради, особливо хто в перший раз обраний, завжди пам’ятати звідки вони, де народилися. Де ти допоміг реально щось збудувати, залучити кошти по якійсь із державних програм –  там і буде пам’ять твоїй роботі, - зауважив Владислав Атрошенко.

На тій же нараді чернігівський міський голова озвучив попередні плани щодо ремонтів доріг і вулиць міста на наступний рік.

  - Якщо буде обмежена кількість ресурсів, то з таких вулиць, які точно будемо робити: вул. Мазепи від кола на Хімволокно - фактично до танка; доробимо Київську і заміна комунікацій далі піде після Гончої до Грибоєдова; дорога на Шерстянку – верхній шар; дасть Бог зробимо ділянку Шевченка від Міхнюка до Молодчого; хочеться зробити від Доценка до Захисників України і вул. Захисників України; обов’язково Космонавтів ділянку між Белова та Доценка; 1 Травня від пологового будинку до Кільцевої.

Якщо нам вдасться залучити більш суттєві кошти - то в планах є зробити 4-ох полосну вул. Шевченка від Кільцевої до Малиновського. І треба було б зробити в’їзд у місто від моста  до вулиці Лісковицької, тому що ми показали як воно повинно бути, а на решту не вистачило коштів.

По тротуарах і взагалі по оздобленню пішохідної частини - обов’язково нам треба все-таки  навести порядок на Привокзальній площі, стан справ там не для обласного центру. Я би дуже хотів продовжити тротуарну зону зліва і справа вулиці Шевченка, довести щоб вона фактично з’єднувалася з площею. Далі, безумовно, треба зробити вулицю Хлібопекарську і тротуарну зону трішки в центрі. А також треба більш суттєво піти в житловий сектор, ми обіцяли більше уваги приділити ЗАЗу, там треба позайматися прибудинковими територіями, - зазначив міський голова.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.