Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:36:01

Про ситуацію в регіоні щодо захворювання на грип птиці йшлося під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

31.12.2020   14:34Агенцiя

31 грудня у Чернігові відбулось засідання ДНПК, яке провів заступник голови облдержадміністрації - Голова обласної Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Олександр Савченко.

Зібрання проходило в режимі відео-конференції, завдяки чому до нього долучились представники Держпродспоживслужби, виконавчої влади і місцевого самоврядування у районах, керівники птахогосподарств.

Зазначалося, що на сьогодні у кількох регіонах України зафіксовано випадки грипу птиці.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен поінформував присутніх, що нині на території регіону не зареєстровано випадків підозри захворювання та загибелі птиці від пташиного грипу або інших інфекційних хвороб.

За його словами, на Чернігівщині зареєстровано 15 птахогосподарств, де утримується понад 800 тисяч голів птиці. Крім того, близько 1,4 мільйона голів нараховується у господарствах населення. Загалом на території області утримується є понад 2 мільйони голів птиці різних видів.

Для контролю за клінічним станом птахівництва в регіоні організовано 182 групи фахівців, які здійснили обстеження 216132 дворів, де утримується птиця, в 1191 населеному пункті.

З метою профілактики високопатогенного грипу птиці проведено 23 засідання ДНПК у районах і містах та 1 – в області. Нині на порядку денному структурних підрозділів Держпродспоживслужби - проведення позачергових засідань ДНПК при районних державних адміністраціях та міських радах, на яких будуть обговорюватись шляхи виконання рішення обласної комісії.

Держпродспоживслужба Чернігівщини звертає увагу суб'єктів господарювання та громадян, що утримують птицю, на необхідність дотримання вимог Ветеринарно-санітарних правил для птахівницьких та особистих селянських господарств
Юрій Павлішен наголосив, що за невиконання заходів щодо карантину птиці або карантинних обмежень суб'єкти господарювання несуть відповідальність згідно із законодавством України.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.