Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:56:16

Транспортна розв'язка у Ягідному з новеньким МБО

31.12.2020   08:26Агенцiя

На автомобільній дорозі М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі на транспортній розв'язці між селом Ягідне та Південним під'їздом до Чернігова оновлено металеве бар'єрне огородження.

Основний транспортний потік по цій розв'язці - це легкові авто та пасажирські автобуси, вантажівки тут їздять не часто, оскільки на мосту через річку Десна на в'їзді до Чернігова обмежено рух транспорту загальна маса якого більш ніж 18 тонн.

Для підвищення безпеки дорожнього руху старе заіржавіле металеве бар'єрне огородження замінено на нове оцинковане зі світловідбиваючими вставками.

МБО - важливий елемент безпеки дорожнього руху. Огорожа дорожня металева бар’єрного типу використовується для запобігання виїзду автомобіля за межі дорожнього полотна і для гасіння енергії удару при зіткненні з ним. Бар’єрні огорожі – це конструкція, що складається з секцій балки, стійок, консолей. Секції балки виготовляються із спеціального гнутого профілю, стійки дорожні виготовляються із сталевого С – образного профілю або двотавра. Для з’єднання секцій балок металевих огорож між собою застосовують болти.

На "ягідній" розв'язці на дорозі М-01 було встановлено понад 1400 метрів одностороннього та понад 400 метрів двостороннього огородження. На всі елементи бар’єру нанесене покриття методом гарячого цинкування, що забезпечує максимально можливий термін служби в порівнянні з іншими способами антикорозійної обробки.

Раніше для підвищення безпеки дорожнього руху на під'їзді до цієї транспортної розв'язки зі сторони Іванівки було встановлено демпферну систему - амортизаційний пристрій, що слугує для мінімізації наслідків ДТП та збереження життя людей. Під час лобового зіткнення демпферна система поглинає енергію удару шляхом поступової деформації внутрішніх елементів, які приводять в дію зовнішні балки, складаючи їх телескопічно. Найголовніше – не прошиває машину наскрізь. Можливість травмування водія та пасажирів під час зіткнення зводиться до мінімуму. При бічних наїздах система функціонує як стандартне дорожнє бар'єрне огородження.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини