Держпродспоживслужба Чернігівщини продовжує інформувати освітян про систему НАССР та новації Санітарного регламенту
Низку семінарів для представників органів місцевого самоврядування, директорів освітніх закладів, персоналу шкільних їдалень Линовицької та Малодівицької об’єднаних територіальних громад організували і провели спеціалісти Прилуцького міськрайонного управління Держпродспоживслужби.

Під час навчань, зокрема, йшлося про виконання вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи НАССР, організацію шкільного харчування та дотримання санітарно-гігієнічних правил і норм утримання закладів освіти.
Семінари-навчання проводились у форматі діалогу. Висвітлювались питання, пов’язані з безпечним харчуванням учнів загальноосвітніх шкіл. Також обговорювалися проблемні питання, які стосуються впровадження системи НАССР в кожному закладі освіти. Учасникам надана вичерпна інформація стосовно законодавчої бази у сфері безпечності харчових продуктів. та вимог нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти № 2205, який почне діяти з 1 січня 2021 року.
А спеціалісти Ічнянського територіального підрозділу Держпродспоживслужби на базі місцевої гімназії імені Васильченка провели нараду з керівниками загальноосвітніх закладів Ічнянської ОТГ.
Основна частина наради була присвячена новим нормативно-правовим актам. Зокрема фахівцями Держпродспоживслужби доведений до відома присутніх протокол наради під головуванням Прем’єр-міністра України та за участю дружини Президента України з питань реформування системи шкільного харчування від 10 грудня 2020 року.
Були роз’яснені вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який набирає чинності з 1 січня наступного року та визначає норми з організації харчування і медичного обслуговування в школах, вимоги до облаштування території, організації освітнього процесу і роботи з технічними засобами навчання тощо.
Також учасники обговорили Методичні настанови щодо розробки, запровадження і використання в закладах освіти постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, основні нормативно-правові документи, що безпосередньо регулюють здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти і порядок проведення аудиту та перевірок.
Останні новини Чернігівщини
Сучасні технології проти раку: у Чернігові обговорили досягнення ядерної медицини 17:07
Фахівці з ядерної медицини, радіаційної онкології та суміжних галузей з різних регіонів України зібралися в Чернігові, щоб обговорити сучасні досягнення ядерної медицини в Україні
На Чернігівщині службовця підозрюють у розтраті понад 200 тисяч гривень з програми «єВідновлення» 17:03
Службовець сільради Ніжинського району підозрюється у розтраті понад 200 тис. грн бюджетних коштів на відновленні пошкодженого житла
Назарій Остапчук — чемпіон світу з пара-армрестлінгу! 12:16
З 10 до 23 вересня в місті Албена (Болгарія) відбувається чемпіонат світу з пара-армрестлінгу серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору.

Ринок праці мовою цифр 11:57
Спортсмени Чернігівщини здобули командні та особисті нагороди чемпіонату України з бойового самбо 11:53
Цими вихідними у Києві паралельно з Кубком України серед дорослих розділ «Лайт» відбувся і чемпіонат України з бойового самбо розділ «Про-фул» серед дітей старшого віку (2015-2016 рр.н.), юнаків молодшого віку (2013-2014 рр.н.) та юнаків середнього віку (2011-2012 рр.н.)