Держпродспоживслужба Чернігівщини продовжує інформувати освітян про систему НАССР та новації Санітарного регламенту
Низку семінарів для представників органів місцевого самоврядування, директорів освітніх закладів, персоналу шкільних їдалень Линовицької та Малодівицької об’єднаних територіальних громад організували і провели спеціалісти Прилуцького міськрайонного управління Держпродспоживслужби.
Під час навчань, зокрема, йшлося про виконання вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи НАССР, організацію шкільного харчування та дотримання санітарно-гігієнічних правил і норм утримання закладів освіти.
Семінари-навчання проводились у форматі діалогу. Висвітлювались питання, пов’язані з безпечним харчуванням учнів загальноосвітніх шкіл. Також обговорювалися проблемні питання, які стосуються впровадження системи НАССР в кожному закладі освіти. Учасникам надана вичерпна інформація стосовно законодавчої бази у сфері безпечності харчових продуктів. та вимог нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти № 2205, який почне діяти з 1 січня 2021 року.
А спеціалісти Ічнянського територіального підрозділу Держпродспоживслужби на базі місцевої гімназії імені Васильченка провели нараду з керівниками загальноосвітніх закладів Ічнянської ОТГ.
Основна частина наради була присвячена новим нормативно-правовим актам. Зокрема фахівцями Держпродспоживслужби доведений до відома присутніх протокол наради під головуванням Прем’єр-міністра України та за участю дружини Президента України з питань реформування системи шкільного харчування від 10 грудня 2020 року.
Були роз’яснені вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який набирає чинності з 1 січня наступного року та визначає норми з організації харчування і медичного обслуговування в школах, вимоги до облаштування території, організації освітнього процесу і роботи з технічними засобами навчання тощо.
Також учасники обговорили Методичні настанови щодо розробки, запровадження і використання в закладах освіти постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, основні нормативно-правові документи, що безпосередньо регулюють здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти і порядок проведення аудиту та перевірок.
Останні новини Чернігівщини
Займалися наркобізнесом: до 9 років за ґратами засуджено учасниць злочинної групи, які збували психотропи в Ніжині 14:10
За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури визнано винними двох учасниць організованої злочинної групи у незаконному зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин.
У Батурині вшанували пам’ять жертв трагедії 1708 року 14:07
Війська російської імперії 13 листопада 1708 року буквально стерли з лиця землі столицю Гетьманщини Батурин разом з усіма мешканцями.
Ще три громади Чернігівщини презентували проєкти безбар’єрних маршрутів 14:03
Мова про Бобровицьку, Любецьку та Козелецьку ТГ, які вчора представили свої концепти на онлайн-засіданні обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та транспортної інфраструктури.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:56
Протягом минулої доби зареєстровано 1 небезпечну подію, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду. Внаслідок цієї події 1 особа постраждала.
За незаконну риболовлю порушник сплатить до бюджету понад 125 тис.грн. 10:12
13 листопада 2025 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками Сектору водної поліції Чернігівського РУП ГУНП у Чернігівській області на водоймах Чернігівського району викрито грубе порушення Правил рибальства.