Держпродспоживслужба Чернігівщини продовжує інформувати освітян про систему НАССР та новації Санітарного регламенту
Низку семінарів для представників органів місцевого самоврядування, директорів освітніх закладів, персоналу шкільних їдалень Линовицької та Малодівицької об’єднаних територіальних громад організували і провели спеціалісти Прилуцького міськрайонного управління Держпродспоживслужби.

Під час навчань, зокрема, йшлося про виконання вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи НАССР, організацію шкільного харчування та дотримання санітарно-гігієнічних правил і норм утримання закладів освіти.
Семінари-навчання проводились у форматі діалогу. Висвітлювались питання, пов’язані з безпечним харчуванням учнів загальноосвітніх шкіл. Також обговорювалися проблемні питання, які стосуються впровадження системи НАССР в кожному закладі освіти. Учасникам надана вичерпна інформація стосовно законодавчої бази у сфері безпечності харчових продуктів. та вимог нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти № 2205, який почне діяти з 1 січня 2021 року.
А спеціалісти Ічнянського територіального підрозділу Держпродспоживслужби на базі місцевої гімназії імені Васильченка провели нараду з керівниками загальноосвітніх закладів Ічнянської ОТГ.
Основна частина наради була присвячена новим нормативно-правовим актам. Зокрема фахівцями Держпродспоживслужби доведений до відома присутніх протокол наради під головуванням Прем’єр-міністра України та за участю дружини Президента України з питань реформування системи шкільного харчування від 10 грудня 2020 року.
Були роз’яснені вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який набирає чинності з 1 січня наступного року та визначає норми з організації харчування і медичного обслуговування в школах, вимоги до облаштування території, організації освітнього процесу і роботи з технічними засобами навчання тощо.
Також учасники обговорили Методичні настанови щодо розробки, запровадження і використання в закладах освіти постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, основні нормативно-правові документи, що безпосередньо регулюють здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти і порядок проведення аудиту та перевірок.
Останні новини Чернігівщини
На Чернігівщині внаслідок російської атаки поранено людину: поліція задокументувала наслідки чергового воєнного злочину 17:10
Вчора вдень росіяни атакували безпілотниками одне із сіл Семенівської громади Новгород-Сіверського району.
Про старт опалювального сезону, інтеграцію ветеранів, впровадження проєктів від Мінсоцполітики – на засіданні Чернігівського Офісу Конгресу місцевих і регіональних влад 16:39
Питання життєдіяльності регіону – у фокусі сьогоднішнього розширеного засідання Чернігівського регіонального Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.
В Чернігівському районі поліцейські затримали підозрюваного у завданні тяжких тілесних ушкоджень знайомому 15:16
Поліцейські відділення № 2 (селище Ріпки) Чернігівського райуправління поліції затримали чоловіка, причетного до завдання тяжких тілесних ушкоджень 31-річному жителю одного з сіл Добрянської громади Чернігівського району.
Оперативна інформація станом на 21 жовтня: місто працює в умовах блекауту 14:35
20 жовтня 2025 року армія російської федерації завдала ударів по енергетичній інфраструктурі Чернігівської області.
Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за добу 14:13
Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 5 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.