Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:48:02

На транспортній розв'язці між Черніговом та Славутичем нові деформаційні шви

30.12.2020   08:43Агенцiя

На виїзді з Павлівки Чернігівського району завершені роботи по заміні деформаційних швів на транспортній розв'язці на дорозі М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі (км 148+233). Цього тижня проїзд по шляхопроводу вже здійснюється без обмежень.

Деформаційні шви автодорожніх мостів - конструктивні елементи мостового полотна, що забезпечують вільне переміщення кінців прогонових будов і плавний проїзд автомобільного транспорту над ними. Регулярний контроль за станом деформаційних швів - необхідна міра для безпечного руху автомобільного транспорту та експлуатаційної довговічності штучної споруди.

Ця ділянка міжнародної траси М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі приймає на себе суттєве навантаження трафіку великовагового транспорту. Це так звана об'їзна Чернігова, де вантажівки заїжджають до обласного центру та виїжджають з нього. Крім того, транспортна розв'язка сполучає Чернігів зі Славутичем та всесвітньо відомим нині туристичним об'єктом Чорнобильською АЕС (дорога Р-56 Чернігів - Пакуль - КПП "Славутич" - Чорнобиль).

Старі відпрацьовані деформаційні шви на транспортній розв'язці були розібрані. Після демонтажу на поверхні балок прогонової будови було влаштовано шар адгезії з полімербетону, встановлена анкерна арматура, деформаційні шви з гумовим профілем, пришовна ділянка загерментизована, влаштовано тонкошарове зносостійке покриття на швах, зроблена термонаплавна гідроізоляція, поперечний лінійний дренаж та асфальтобетонне покриття. Підрядна організація - ТОВ "Будівельна Компанія РЕДДІТО".

У 2020 році у Чернігівській області ремонтні роботи проводяться на 27 мостах (експлуатаційне утримання,поточний середній ремонт, реконструкція).

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.