Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:01:43

Борзнянцю світить тривалий термін за гратами та сплата 100 тисяч гривень моральної шкоди

30.12.2020   08:20Агенцiя

За процесуального керівництва Борзнянського відділу Бахмацької місцевої прокуратури в суді доведено вину мешканця м. Борзна 1979 року народження у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Згідно з фактичними обставинами вчиненого кримінального правопорушення, обвинувачений в середині березня, у вечірній час, перебуваючи у стані  алкогольного сп’яніння в м. Борзна неподалік магазину, під час сварки на підґрунті раптово виниклих неприязних відносин, умисно наніс місцевому мешканцю кілька ударів по голові, в результаті чого останній отримав ушкодження у вигляді внутрішньочерепної травми.

Від отриманих побоїв чоловік помер в реанімаційному відділенні Чернігівської обласної лікарні.
 
Допитаний в судовому засіданні зловмисник вину у скоєному не визнав, але   його версію щодо самозахисту суд розцінив як спосіб уникнути кримінальної            відповідальності. При цьому свідок, яка є співмешканкою померлого повідомила, що незадовго до вказаних подій, обвинувачений конфліктував з потерпілим, зокрема, викрав його велосипед.  

Жінка зателефонувала своєму чоловіку як раз під час сварки між ним та обвинуваченим з приводу повернення коштів за вкрадене,  та почувши, що конфлікт набирає обертів поспішила на місце події, де потерпілий вже лежав на землі під парканом без ознак свідомості.

Враховуючи кількість нанесених ушкоджень, невизнання вини обвинуваченим та межі санкції статті, за якою кваліфіковані його дії, суд прийшов до висновку, що позбавлення волі на строк 7 років та 6 місяців - буде необхідним та достатнім для його виправлення.

В підготовчому судовому засіданні брат потерпілого заявив цивільний позов до обвинуваченого про відшкодування моральної шкоди в розмірі 1 000 000 гривень з посиланням на тяжкість страждань, які він переніс у зв’язку з втратою близького родича. Суд постановив задовольнити позов частково - у розмірі 100 тисяч гривень.

До набрання вироком законної сили запобіжний захід у виді тримання під вартою в Чернігівському слідчому ізоляторі залишено без змін.

Вирок законної сили не набрав, на нього може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів з дня його оголошення особі, яка перебуває під вартою.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.