Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:04:15

Державі повернуть майже 57 га землі сільськогосподарського призначення вартістю 17 млн грн

29.12.2020   08:05Агенцiя

Ніжинським міськрайонним судом задоволено позов місцевої прокуратури про визнання недійсним наказу Держгеокадастру в області та договору оренди земельної ділянки площею майже 57 гектарів.

Прокурорами встановлено, що у 2016 році Головним управлінням Держгеокадастру в області видано наказ про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею майже 57 гектарів в оренду фізичній особі для ведення фермерського господарства
На підставі цього наказу укладено договір оренди земельної ділянки.

Утім, не маючи наміру використовувати земельну ділянку для ведення фермерського господарства, громадянин передав землю в суборенду іншому суб’єкту господарювання в день укладання з ним договору оренди.

При цьому прокурором у суді доведено, що вищезазначена земельна ділянка передана в користування особі з порушенням земельного законодавства без проведення земельних торгів.

Окрім того, відповідач неодноразово реалізовував своє право на отримання земельних ділянок для ведення фермерського господарства на безоплатній основі.

Тож, завдяки вжитим місцевою прокуратурою заходам представницького характеру, земельна ділянка сільськогосподарського призначення площею майже 57 га орієнтовною вартістю 17 млн. грн. підлягає поверненню у державну власність.

За інформацією Ніжинської місцевої прокуратури

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.