Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:56:14

Підвели підсумки Конкурсу молодіжних проектів "Ніжин – молодіжна столиця Чернігівщини"

23.12.2020   10:37Агенцiя

22 грудня були підведені підсумки Конкурсу молодіжних проектів «Ніжин – молодіжна столиця Чернігівщини», організатором якого став відділу у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Його метою було виховання активної громадянської позиції у молоді, залучення до практичного вирішення актуальних соціальних проблем Ніжинської МОТГ, підтримка та розвиток дослідницької і проектної діяльності обдарованої молоді.

. Конкурс відбувається вдруге, та вже є, чим пишатися, адже молодь подала цього року більше проектів, ніж було у 2019 році. Та й якість конкурсних проектів була вищою, за словами членів конкурсної комісії.

Роботи приймалися за номінаціями:

- «Розумному місту – креативна молодь» (проекти, пов’язані з вирішенням повсякденних проблем міста технологічним, розумним шляхом, ярмарки молодіжних ідей, наукові пікніки, виставки інноваційних проектів та інше);

- «Ніжин – місто відкрите, творче, толерантне» (соціальні, волонтерські, благодійні проекти, проекти спрямовані на духовний та естетичний розвиток молоді, впровадження нових форм організації змістовного дозвілля молоді, проведення культурно-масових заходів та інше);

- «Патріотичний Ніжин» (проекти у напрямку національно-патріотичного виховання молоді, утвердження громадянської позиції, підвищення рівня правової свідомості, популяризація та відродження старовинних українських та козацьких традицій та інше);

- «Рідному Ніжину – сталий розвиток» (проекти та програми міського розвитку, реформування місцевого самоврядування, енергоефективність міста, раціональне використання міського простору, розвиток муніципальної та туристичної інфраструктури, екологічні аспекти розвитку міських територій та інше);

- «Ніжин – територія успішної кар’єри» (бізнес-проекти, стартами, проекти, спрямовані на створення умов для професійного розвитку молоді, розвиток підприємницької ініціативи та створення власного бізнесу в молодіжному середовищі, розширення можливостей працевлаштування і побудови успішної кар’єри, програмування, ІТ-технологій та інше);

- «Здоровий Ніжин – здорова нація!» (проекти, спрямовані на популяризацію здорового способу життя, здорового харчування, боротьбу зі шкідливими звичками та інше).

Переможцями було визнано 5 проектів:

- “Save Our Planet”, автор Коломійченко Катерина
Номінація «Розумному місту – креативна молодь».

- Курс домедичної підготовки «Знай, вмій, врятуй», автор Щокіна Віта
Номінація «Здоровий Ніжин – здорова нація!».

- «Стань помітним», автор Бутенко Світлана.
Номінація «Ніжин – місто відкрите, творче, толерантне».

- Створення образів рідного міста пером та пензлем, автори Ареф’єва Софія, Ольхович Анастасія.
Номінація «Ніжин – місто відкрите, творче, толерантне».

- «ЕКО-ArtНіжин», ГО «Лабораторія Ініціативної Молоді».
Номінація «Рідному Ніжину – сталий розвиток».

Автори проектів отримали матеріальну підтримку в рамках реалізації міської цільової програми «Молодь Ніжинської міської територіальної громади» для втілення проектних ідей.    

Відділ у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини