Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:32:35

Два нових сучасних автомобілі "швидкої" отримують міські лікарні №1 та №2 у Чернігові

23.12.2020   10:24Агенцiя

Новий сучасний автомобіль екстреної медичної допомоги, придбаний за кошти міського бюджету, доставили до Чернігівської міської лікарні №2.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко особисто передав ключі від нового авто водієві цієї міської лікарні. Він зауважив, що це найсучасніший автомобіль, який технологічно забезпечений усім необхідним обладнанням найкращих виробників світу, зокрема, Німеччини, США, Італії та Японії.

- Машина на базі Volkswagen, підготовлена до експлуатації на європейському рівні. Таких автомобілів ми закупили два на місто. Вартість одного автомобіля 2,395 млн грн, враховуючи ПДВ. Наразі «швидка допомога» підпорядкована обласному закладу. А ці автомобілі місту необхідні для того, щоб при потребі оперативно доставляти хворих до Києва чи, навпаки, звідти. Також для того, щоб транспортувати тяжких хворих у межах міста, наприклад, до обласної лікарні. Це надзвичайно важливо. Цей автомобіль – дуже необхідний нашим лікарям, - підкреслив міський голова.

Владислав Атрошенко також додав, що цей автомобіль почне свою роботу відразу після того, як його поставлять на облік в реєстраційній службі і будуть отримані державні номери. Для цього потрібно орієнтовно два дні. А другий автомобіль - для міської лікарні №1 - буде доставлений у найближчі дні, можливо навіть завтра.

Генеральний директор міської лікарні №2 Владислав Кухар повідомив, що спеціальної техніки такого рівня у місті раніше не було. Вся комплектація, яка є в салоні, кріпиться до стін автомобіля, тобто в будь-якій ситуації там неможливе падіння приладів. Зокрема, авто має надсучасний дефібрилятор, який дає високий розряд, що значним чином полегшить роботу медпрацівників. Також є подача кисню й інше необхідне для роботи лікарів обладнання.

Владислав Кухар подякував міському голові за нову техніку. За його словами, коли автомобіль зареєструють, приїдуть відповідні фахівці і буде проведене навчання щодо його використання.

- Такі автомобілі дійсно працюють тільки в клініках Європи, - додав він.

Принагідно міський голова привітав медичних працівників нашого міста з прийдешніми новорічними святами та подякував їм за їх віддану роботу. Він також подякував платникам податків, завдяки яким місто може відновлювати комунальні заклади охорони здоров’я, закуповувати медичне обладнання. За останні п’ять років з міського бюджету тільки на оновлення медичного обладнання комунальних лікарень і поліклінік Чернігова спрямовано майже 140 млн грн.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини