Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:19:18

Два нових сучасних автомобілі "швидкої" отримують міські лікарні №1 та №2 у Чернігові

23.12.2020   10:24Агенцiя

Новий сучасний автомобіль екстреної медичної допомоги, придбаний за кошти міського бюджету, доставили до Чернігівської міської лікарні №2.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко особисто передав ключі від нового авто водієві цієї міської лікарні. Він зауважив, що це найсучасніший автомобіль, який технологічно забезпечений усім необхідним обладнанням найкращих виробників світу, зокрема, Німеччини, США, Італії та Японії.

- Машина на базі Volkswagen, підготовлена до експлуатації на європейському рівні. Таких автомобілів ми закупили два на місто. Вартість одного автомобіля 2,395 млн грн, враховуючи ПДВ. Наразі «швидка допомога» підпорядкована обласному закладу. А ці автомобілі місту необхідні для того, щоб при потребі оперативно доставляти хворих до Києва чи, навпаки, звідти. Також для того, щоб транспортувати тяжких хворих у межах міста, наприклад, до обласної лікарні. Це надзвичайно важливо. Цей автомобіль – дуже необхідний нашим лікарям, - підкреслив міський голова.

Владислав Атрошенко також додав, що цей автомобіль почне свою роботу відразу після того, як його поставлять на облік в реєстраційній службі і будуть отримані державні номери. Для цього потрібно орієнтовно два дні. А другий автомобіль - для міської лікарні №1 - буде доставлений у найближчі дні, можливо навіть завтра.

Генеральний директор міської лікарні №2 Владислав Кухар повідомив, що спеціальної техніки такого рівня у місті раніше не було. Вся комплектація, яка є в салоні, кріпиться до стін автомобіля, тобто в будь-якій ситуації там неможливе падіння приладів. Зокрема, авто має надсучасний дефібрилятор, який дає високий розряд, що значним чином полегшить роботу медпрацівників. Також є подача кисню й інше необхідне для роботи лікарів обладнання.

Владислав Кухар подякував міському голові за нову техніку. За його словами, коли автомобіль зареєструють, приїдуть відповідні фахівці і буде проведене навчання щодо його використання.

- Такі автомобілі дійсно працюють тільки в клініках Європи, - додав він.

Принагідно міський голова привітав медичних працівників нашого міста з прийдешніми новорічними святами та подякував їм за їх віддану роботу. Він також подякував платникам податків, завдяки яким місто може відновлювати комунальні заклади охорони здоров’я, закуповувати медичне обладнання. За останні п’ять років з міського бюджету тільки на оновлення медичного обладнання комунальних лікарень і поліклінік Чернігова спрямовано майже 140 млн грн.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.