Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:46:06

Ріст захворюваності на Covid-19 у Чернігові нарешті "пригальмував"

22.12.2020   14:35Агенцiя

По місту Чернігову, якщо порівнювати два минулих тижні в абсолютних показниках, є деяке зменшення кількості захворювань на Covid-19. Кількість виявлених випадків зменшилася на 215 осіб. Плюс до того, за цей же період відмічається і збільшення кількості тих, хто одужав - на 165 осіб. При цьому кількість проведених ПЛР-досліджень була більшою. Тобто за минулий тиждень їх проведено 710, а за тиждень до нього - 603. Тобто на фоні збільшення ПЛР-обстежень спостерігається зменшення виявлених випадків захворювань на Covid-19.

Про це повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець сьогодні, 22 грудня, на щотижневій розширеній нараді в міській раді.

За її словами, якщо аналізувати індикаторні показники (за 14 діб, розраховуються щоденно), які показують, що станом на 7 грудня було 1433 випадки, 14 грудня – 1373, 21 грудня – 1236, то тут теж видно тенденцію до зменшення кількості випадків цього захворювання.

Крім цього, минулий тиждень у лікарнях міста в середньому перебувало 235 хворих на ковід, тиждень до нього – 240, і ще попередній -244. Тобто теж відбувається зменшення кількості хворих, які протягом тижня перебували на ліжках стаціонарів.

Разом з тим, на минулому тижні в середньому 102 людини, які перебували у стаціонарі, потребували кисневої підтримки; зокрема на ШВЛ-апаратах майже щотижня - 5 людей.  

Тож підстав вважати, що вірус відступає, поки нема. На думку чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, яку він висловив щодо цих показників під час наради, таку динаміку поки не можна назвати системною, далі – тільки час покаже.

- Попереду – Новий рік. Якщо люди відповідально поставляться до дотримання карантинних обмежень під час святкувань, то, я думаю,  таку динаміку ми збережемо. У протилежному випадку – це відобразиться на збільшенні кількісних показників інфікованих людей. Поки слабенька, але динаміка до зменшення є, - зауважив він.

Міський голова також додав, що динаміку по захворюваності після свят можна буде побачити орієнтовно десь 7 січня.

- Якщо ситуація системно буде покращуватися, тобто буде спостерігатися зменшення кількості хворих, то давайте по лінії Міністерства охорони здоров’я України ставити питання: якщо не буде необхідності у локдауні, то його не треба вводити. Зараз треба відповідально слідкувати за статистикою. У нас ще є один-два тижні, щоб визначитися з цим. І все ж таки, якщо не буде необхідності, то завчасно, за декілька днів, поставити питання перед профільним Міністром, щоб він ініціював відміну цього урядового рішення. Оскільки локдаун – це серйозний удар по економіці, по конкретним людям, які просто не отримають зарплату. Допомога у 8 тисяч - добре, але самостійно бізнес заробив би більше, - зазначив Владислав Атрошенко.

Ольга Малець нагадала, що сьогодні очікується поставка 10 концентраторів для чернігівських лікарень, які визначені для лікування хворих на Covid-19. Тобто тепер загалом у "ковідних" відділеннях міських комунальних лікарень буде 236 ліжок з кисневою підтримкою. Також паралельно ведеться робота щодо збільшення кількості стаціонарних кисневих точок.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини