Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:44:56

У Чернігівській ОДА створили обласну робочу групу з питань підтримки малого підприємництва

22.12.2020   14:33Агенцiя

Під час чергової зустрічі з керівництвом ОДА представники малого та середнього бізнесу Чернігівської області створили профільну обласну робочу групу та обрали представника до Координаційної ради з питань мікробізнесу, яка створюється при Президентові України - Ірину Березинець, голову ГО «Сяйво Сіверщини».

А також озвучили основні проблемні питання, які створюють ризики для підприємців 2021 році. Йшлося про скасування фіскальних РРО для фізичних осіб підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування 3-4 груп, запровадження мораторію на перевірки для ФОП, зменшення штрафних санкцій, спрощення кадрового документообігу для всіх суб’єктів господарювання, спрощення загальної системи оподаткування, збільшення річних лімітів для ФОП та інші.

За підсумками зустрічі та обговорення проблемних питань, голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко доручила керівнику Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрію Павлішену розробити інформаційну довідку для ФОПів про види перевірок та розміри штрафів, що безпосередньо стосуються малого та мікробізнесу, Департаменту розвитку економіки та сільського господарства — проаналізувати систему штрафів для підприємців за кордоном та порівняти з українською, Управлінню держпраці в області — підготувати пропозиції, щодо спрощення кадрового документообігу.

— Нам вдалося ефективно розглянути багато проблемних питань у сфері малого та мікробізнесу, але попереду ще багато роботи. Тож для більш ефективної співпраці між підприємцями та органами обласної влади, якісної комунікації з представниками Кабміну та Офісу Президента буде створено обласну Робочу групу з цих питань, — поінформувала Анна Коваленко.


Також під час наради перший заступник начальника головного управління ПФУ в області Ольга Рем надала роз’яснення як буде зараховуватися пенсійний стаж фізичним особам підприємцям за місяці (березень, квітень, травень та грудень), коли вони звільнені від сплати ЕСВ.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини