Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:34:00

Підозрюваний у вбивстві сина скоїв злочин в стані неосудності

22.12.2020   07:41Агенцiя

Під процесуальним керівництвом ювенального прокурора Чернігівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у резонансному кримінальному провадженні про вбивство батьком свого 7-річного сина.

Трагедія, в результаті якої було вбито дитину мала місце 02.08.2020. З'ясовано, що підозрюваний, 1989 р.н., в той день, перебуваючи на ділянці місцевості, розташованої поблизу 126-го кілометру автошляху «Київ-Чернігів-Нові Яриловичі» у напрямку с. Скорінець Чернігівського району, заподіяв своєму 7-річному сину не менше 106 ударів кухонним ножем та 8 ударів тупим предметом в область обличчя, шиї, тулубу, верхніх та нижніх кінцівок, чим спричинив  хлопчику тілесні ушкодження, що відповідно до висновку експерта відносяться до категорії тяжких за ознакою небезпечності для життя. Смерть малолітнього настала 2 серпня від масивної крововтрати, посеред соняшникового поля, де тіло дитини знайшли правоохоронці.

Про зникнення хлопчика поліцію повідомила його мати. Вона чекала сина вдома у Чернігові,  хлопця мав привезти її колишній чоловік, у якого той гостював у м. Прилуки.

Встановлено, що підозрюваний на період вчинення суспільно небезпечного діяння, яке підпадає під ознаки злочину передбаченого,  п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне протиправне заподіяння смерті малолітньої дитини), не міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними (перебував у стані неосудності).

За своїм психічним станом  у теперішній час підозрюваний становить значну суспільну небезпеку для оточуючих, не може брати участь у проведенні слідчих дій та у судовому розгляді кримінального провадження. Також він потребує застосування примусових заходів медичного характеру.
Відповідно до ст. 93 КК України, до осіб, які вчинили злочини у стані неосудності, судом можуть бути застосовані заходи медичного характеру. Ураховуючи викладене, 18.12.2020 до суду направлено клопотання про застосування до особи примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатрічної допомоги із суворим наглядом.

На даний час до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді поміщення до закладу з надання психіатрічної допомоги в умовах, що виключають його небезпечну поведінку.

Процесуальне керівництво в даному кримінальному провадженні здійснює група з 5 прокурорів, старший групи - прокурор Чернігівської місцевої прокуратури Кондратюк Ігор Костянтинович.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.