Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:52:34

Поліція затримала 80-річного угонщика елітного авто

19.12.2020   14:06Агенцiя

Менше ніж за годину співробітники Козелецького відділення поліції за допомогою небайдужих громадян наздогнали та заблокували автомобіль «Лексус», яким заволодів чоловік 1940 року народження. Замість елітного автомобіля під сільрадою він залишив свій складаний велосипед «Аіст».

Повідомлення про зникнення автомобіля до поліції надійшло ввечері 17 грудня. Заявник розказав правоохоронцям, що транспортний засіб стояв біля Крехаївської сільської ради. Ключі залишилися в замку запалювання. Автомобіль був заведений, бо його власник вирішив зайти в адмінбудівлю лише на кілька хвилин.

Отримавши повідомлення про злочин, на пошуки відправився весь особовий склад Козелецького відділення поліції. Орієнтування на автомобіль миттєво було розіслано патрулям, що обслуговують суміжні райони.

Менше години знадобилося правоохоронцям, щоб вирахувати, куди направився зловмисник. До пошуків на власному автомобілі долучилися й знайомі заявника.

Коли поліцейські та небайдужі громадяни наздогнали автомобіль у Рожнах Броварського району Київської області, були дуже здивовані: за кермом перебував 80-річний чоловік. Він розказав правоохоронцям, що проїжджав біля сільради на велосипеді і коли побачив «Лексус», вирішив його угнати. Замість елітного автомобіля він залишив свій старий складаний велосипед.

Правоохоронці встановили, що пенсіонер раніше проблем із законом не мав, жив самотньо.

Його затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі триває розслідування у рамках частини 2 статті 289 Кримінального кодексу України - незаконне заволодіння транспортним засобом. Таке правопорушення караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.