Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:07:30

Форум, присвячений перспективам децентралізації в Україні та регіоні

16.12.2020   13:52Агенцiя

У Чернігові відбувся Форум присвячений перспективам децентралізації в Україні – «Зупинити не можна продовжити. Де поставити кому в децентралізації?».

Разом з провідними експертами у сфері місцевого самоврядування, головами громад, депутатами та громадськими діячами пройшла чесна розмова про ті проблеми, які необхідно вирішувати.

Починаючи з 2015 року завдяки внесенню змін до Бюджетного та Податкового кодексів України відбулася фінансова децентралізація: місцеві бюджети зросли в чотири рази з 68,6 млрд в 2014 до 275 млрд грн в 2019 році.

У громад з’явилося дуже багато повноважень, але вони повинні мати відповідні ресурси для розвитку. Тож основну перспективу для децентралізації, як успішної реформи, треба бачити в підвищенні бюджетної забезпеченості територіальних громад.
 
На Форумі виступили відомі українські експерти у сфері децентралізації – Олександр Солонтай, Валентина Полтавець, Ольга Омельчук, Руслан Рохов.

Чернігівську область окрім мене представляли Віталій Загайний, перший заступник голови Чернігівської ОДА, Тетяна Романова, експертка з децентралізації у сфері транспорту, координаторка проекту “Прозорі міста” в Чернігівській області, Андрій Портний, голова Сосницької ОТГ та Алла Скорик, шеф-редактор новин на «Суспільне. Чернігів».

На заході спільно формували відповіді: що необхідно робити, щоб децентралізація була справжньою та ефективною.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини