Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:59:48

Держпродспоживслужба попереджає: готуючись до Нового року і Різдва, не варто забувати про безпеку і пам’ятати про свої права

14.12.2020   12:34Агенцiя

У переддень новорічно-різдвяних свят Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області закликає не ризикувати своїм здоров’ям і під час відвідування закладів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами дотримуватися протиепідемічних заходів.

Слід потурбуватись про вибір безпечних новорічних атрибутів, як-то штучні ялинки та ялинкові прикраси.

Варто знати, що штучні ялинки не підлягають обов’язковій сертифікації, але вони повинні мати санітарно-епідеміологічний висновок Міністерства охорони здоров’я, який обов’язково вимагайте у продавця, обираючи штучну зелену красуню. Зверніть увагу, з якого матеріалу вона виготовлена. Якщо ялинка має неприємний запах - це свідчить про наявність токсичних речовин у матеріалі, з якого її виготовлено. Пам’ятайте, що безпечні штучні ялинки обробляють спеціальною речовиною, яка попереджає її загорання. Також слід перевірити міцність гілок та голочок.

Деякі батьки, аби вберегти дітей від травмування скляними ялинковими прикрасами, надають перевагу пластиковим або пінопластовим. Проте більшість ялинкових прикрас, виготовлених із пластику, мають низьку якість: зазвичай у них значно перевищена припустима норма вмісту шкідливих речовин, зокрема фенолу, свинцю, формальдегіду.

Хімічний склад ялинкової прикраси неможливо визначити візуально, проте є кілька ознак, які свідчать про вміст шкідливих речовин, зокрема неприємний запах та неякісне покриття фарбою або лаком, які можуть контактувати зі шкірою. Обираючи ялинкову прикрасу, проведіть по ній рукою та понюхайте. Блискітки і фарба не мають осипатися та залишатися на долонях.

Перше, що слід пам’ятати при купівлі товару – це розрахунковий документ, що підтверджує факт купівлі (потрібно взяти у продавця). Адже його наявність збільшує шанси захистити ваші права, як споживача. У документі має бути вказана дата продажу, назва суб’єкта господарювання, обсяг господарської операції із зазначеними маркою, моделлю та артикулом товару, що проданий, ціна товару.

Дотримуючись досить простих рекомендацій, можна бути впевненим, що Новорічні та Різдвяні свята не створять вам та вашим близьким жодних незручностей.

Коли ж у вас виникли будь-які проблеми у зв’язку з придбаним товаром, радимо звертатись до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, розташованого за адресою у Чернігові: вул. 1 Травня, 180. Кваліфіковані фахівці роз’яснять, порекомендують, нададуть допомогу у вирішення проблеми.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини