Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:24:40

ІІ пленарне засідання перша сесія Чернігівської районної ради: затвердили Регламент

12.12.2020   10:51Агенцiя

10 грудня поточного року, під головуванням голови Чернігівської районної ради Миколи Силенка відбулось ІІ пленарне засідання перша сесія Чернігівської районної ради VIII скликання.

В роботі брали участь 51 депутат районної ради із 54 депутатів від загального складу.

Спершу депутати районної ради узгодили та затвердили порядок денний пленарного засідання, доповнивши його двома питаннями та перейшли до їх розгляду.

Депутати одноголосно затвердили Регламент Чернігівської районної ради VIII скликання, Положення про постійні комісії районної ради та Положення про президію райради.

Далі депутати утворили постійні комісії та Президію районної ради, затвердили їх персональний склад. Депутатами також затверджена структура виконавчого апарату районної ради та його чисельність.

У зв’язку з набуттям чинності Закону України № 1009-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій» на засіданні районного представницького органу прийняті рішення про реорганізацію Ріпкинської, Куликівської, Козелецької та Городнянської районних рад Чернігівської області шляхом приєднання до Чернігівської районної ради.

Відповідно до даних рішень буде розпочата процедура припинення вищезазначених юридичних осіб шляхом реорганізації через приєднання до Чернігівської районної ради Чернігівської області, а Чернігівська районна рада відповідно виступить правонаступником всього майна, прав та обов'язків реорганізованих районних рад та даних юридичних осіб.

Також депутати районної ради одноголосно погодили додатково включені питання, а саме:
- надання згоди на безоплатну передачу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ Чернігівського району зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області обладнання для Халявинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини;
- надання згоди на безоплатну передачу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ Чернігівського району зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області автотранспорту.

На завершення роботи пленарного засідання голова Чернігівської районної ради Микола Силенко повідомив депутатів ради, що відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» та Виборчого кодексу України депутати зобов’язані впродовж 15 днів з дня набуття повноважень депутата районної ради подати електронну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування за 2019 рік за формою, що визначена Національним агентством з питань запобігання корупції.

Вже після завершення ІІ пленарної частини першої сесії районної ради депутати виявили бажання зібратися на організаційно-ознайомче засідання постійних комісій районної ради, яке всі комісії провели успішно та результативно, обравши на засіданнях секретарів комісій.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини