Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:46:48

Перевірено стан електромереж та справність генераторів у "ковідних" лікарнях області

05.12.2020   11:09Агенцiя

Якою є ситуація в закладах охорони здоров’я Чернігівської області, до яких госпіталізують таких пацієнтів, упродовж останніх днів перевіряли перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний та заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко спільно з директорами профільних департаментів та структурних підрозділів облдержадміністрації.

У рамках робочих поїздок посадовці проінспектували всі 18 лікарень, що мають укладені договори з НСЗУ за пакетом “Стаціонарна допомога пацієнтам з коронавірусною хворобою COVID-19”.

За словами першого заступника голови Чернігівської ОДА Віталія Загайного, моніторинг показав, що медзаклади Чернігівщини належним чином готові надавати кисневу підтримку важкохворим пацієнтам, навіть у разі непередбачуваних ситуацій.

- Ми проінспектували роботу генераторів та поспілкувалися із працівниками лікарень, які працюють із електроносіями. В цілому мережі утримуються в належному стані і здатні витримати навантаження. Генераторами забезпечена кожна лікарня. І це надважливо у сьогоднішній ситуації. Адже у критичний момент жодна помилка чи гаяння часу неприпустимі. Саме від цього може залежати життя людини, - наголосив Віталій Загайний.

Як відомо, нещодавно у Прилуцькій ЦМЛ виникла майже критична ситуація - сталося коротке замикання електромереж, через що було знеструмлене терапевтичне відділення. На той час там перебували 36 хворих на коронавірусну хворобу. Пацієнтів оперативно перевели до інших відділень лікарні і продовжили надавати необхідну медичну допомогу.

Слід зазначити, що стан «ковідних» лікарень – облаштування, забезпечення ШВЛ-апаратами та кисневими концентраторами, наявність ЗІС та медикаментів, знаходяться під постійним контролем Чернігівської ОДА. Відповідні перевірки та збір інформації щодо забезпеченості медзакладів проводяться регулярно, починаючи з травня 2020 року.

Нагадаємо, на сьогодні в Чернігівській області медичну допомогу коронавірусним хворим надають 18 лікарень, у яких розгорнуто 1340 ліжко-місць.

Станом на 4 грудня загальний рівень забезпеченості лікарень киснем становить майже 50%. На штучній вентиляції легень перебуває 16 пацієнтів, періодичну кисневу підтримку отримують 392 «ковідних» хворих.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини