Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:58:14

Чернігівська ОДА і ТОВ "ГК "Нафтогаз України" підписали меморандум про співробітництво та перша реакція...

30.11.2020   08:47Агенцiя

Голова Чернігівської обласної адміністрації Анна Коваленко підписала Меморандум про співробітництво з директором ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» Максимом Рабіновичем.

Документ передбачає співпрацю між сторонами, яка дозволить підвищити ефективність взаємодії для задоволення потреб у забезпеченні природним газом населення Чернігівської області.

У рамках співробітництва Чернігівська ОДА та ГК «Нафтогаз України» планують розпочати створення платформи знань про сучасний вільний ринок природного газу та започаткувати просвітницький проєкт, спрямований на підвищення обізнаності населення про сучасні можливості побутового споживача природного газу, взаємних прав та обов’язків постачальників та клієнтів тощо.

Для захисту інтересів мешканців Чернігівської області та створення конкурентного середовища голова облдержадміністрації Анна Коваленко запрошує інші газопостачальні компанії до підписання подібних меморандумів.

Нагадаємо, на минулому тижні Анна  Коваленко ініціювала проєкт, що дозволить споживачам газу Чернігівської області економити на платіжках за газ. Зокрема, голова ОДА рекомендує населенню і суб’єктам господарювання скористатися новими можливостями ринку газу, які дозволяють вільно обирати постачальника з більш привабливими ціновими пропозиціями, і тим самим заощаджувати бюджети.

Довідка: з 1 серпня 2020 року в Україні запрацював ринок газу для населення. Держава більше не регулює вартість енергоносія. Клієнти можуть самі обирати постачальника залежно від ціни та сервісу. Своєю чергою постачальники можуть продавати газ по всій Україні.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Посткоментар Голови ОДА:
Друзі, до речі підписання меморандуму з "Нафтогаз України" викликало агресивну і, певною мірою, неадекватну реакцію зі сторони монопольного оператора АТ «Чернігівгаз». Керівниця цієї компанії Алла Ярова заявила на зустрічі зі мною, що, якщо заходи з необтяжливого доступу населення до енергоресурсів будуть реалізовуватись, вона має намір відключити від газопостачання котельні теплогенеруючих підприємств Чернігівської області.
Важливо розуміти, що АТ «Чернігівгаз» є суб’єктом природної монополії, і за законом зобов'язаний забезпечувати на не дискримінаційних умовах реалізацію газу споживачам, а також не чинити перешкод для реалізації угод між виробниками, що здійснюють діяльність на суміжних ринках, та споживачами. Керівництво «Чернігівгазу» та його зрозумілі бенефіціари настільки налякані втратою наддоходів, що готові йти не тільки на пряме порушення законодавства, а і відключати мешканців від тепла, фактично вдаючись до шантажу органів виконавчої влади.
З цієї ситуації я звернулася зі скаргою до Антимонопольного комітету України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.


 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини