Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:53:09

У Чернігові створені дві патронатні родини

24.11.2020   10:34Агенцiя

Чернігівці, які відчувають внутрішню потребу і спроможність стати патронатними батьками-вихователями для дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, можуть запропонувати свої кандидатури та реалізуватися в такій діяльності. Про це розповіла заступниця начальника міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Людмила Мазур.

Проживання в патронатній сім’ї – це сучасна форма тимчасового влаштування дитини, якій потрібен прихисток. Тимчасовий догляд, виховання та реабілітація такої дитини в сім’ї патронатного вихователя організовується на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин (від трьох до шести місяців).

У Чернігові послуга патронату над дитиною (для якої і потрібне створення патронатних сімей) запроваджена з 2018 року. Тоді ж пройшли відбір та навчання дві патронатні родини, які працюють і сьогодні. Але потреба в них – більша. Наприклад, зараз, за інформацією ЧМЦСССДМ, послуги патронату лише в Чернігові потребують близько 30 дітей. І така ситуація не тільки в обласному центрі, а й по області та загалом по Україні.

Патронатним вихователем може стати громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні. Який висловив таке бажання, пройшов відбір і відповідне навчання. Підбір кандидатів триває постійно.

Більше про все, що стосується послуги патронату над дитиною та створення патронатних родин, можна прочитати на сайті Мінсоцполітики. А в Чернігові як бажаючим створити таку родину, так і за будь-якою додатковою інформацією можна звертатися в Чернігівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (вул. Хлібопекарська, 24-А (приміщення ДНЗ № 54), тел. 678-607, 678-604). А також – до управління (служби) у справах дітей Чернігівської міської ради за адресою вул. Івана Мазепи, 19.

Фахівці Центру соціальних служб здійснюють постійний соціальний супровід сім'ї дитини з метою подолання складних життєвих обставин, що призвели до її влаштування в сім'ю патронатного вихователя, проводять оцінку потреб дитини та її сім'ї, надають соціальні послуги сім'ї дитини. А також, готують рекомендації про доцільність або недоцільність повернення дитини до родини за результатами роботи із сім'єю.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини