Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:10:20

Стартувала ялинкова кампанія

20.11.2020   10:07Агенцiя

Без шкоди для навколишнього середовища, легально та доступно можна придбати ялинки і сосни напередодні зимових свят.

У Державному підприємстві «Чернігівське лісове господарство» вже розпочалася реалізація новорічних дерев, які заготовляють на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів.

Щоб новорічне дерево було привабливим і симетричним лісівники дбайливо доглядають за насадженнями протягом усього року.

Відпуск новорічних ялинок та сосен в структурних підрозділах ДП «Чернігівський лісгосп» проводиться за цінами, сформованими лісогосподарським підприємством, з обов'язковим маркуванням пластиковими бирками із штрих-кодом. Номери бирок при їх відпуску відразу заносяться до загального електронного реєстру.

Прейскурант цін з ПДВ на сосну та новорічну ялинку:
- до 1 метра – 120 грн;
- від 1,1 до 1,5 м. – 140 грн;
- від 1,6 до 2,0 м. – 160 грн;
- від 2,1 до 2,5 м. – 220 грн.
Індивідуальні замовлення з відповідними розмірами - за домовленістю.

Місця, де можна замовити новорічні красуні: адмінприміщення ДП «Чернігівський лісгосп» (м.Чернігів, вул.О.Молодчого 18), контори Славутицького, Березнянського та Красилівського лісництва.

Телефон гарячої лінії підприємства для замовлення лісопродукції або повідомлення щодо фактів незаконних рубок дерев – 067 461 62 24.

У минулому році підприємством реалізовано біля 1500 новорічних лісових красунь.

Перевірити легальність походження ялинки можна за допомогою самоклейної етикетки, яка має бути на дереві. Вона містить індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини.

Перевірка законності походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із самоклейної етикетки, яка прикріплена до ялинки, на сайті http://www.ukrforest.com.
Наголошуємо! Державною лісовою охороною спільно з працівниками органів внутрішніх справ та екологічної інспекції будуть проводитися рейди по охороні хвойних насаджень та виявленню лісопорушників.

Особи, винні у незаконній заготівлі новорічних ялин, притягуються до адміністративної відповідальності. Крім того, лісопорушник відшкодовує шкоду, заподіяну лісовому господарству.

ДП «Чернігівський лісгосп»

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини