Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:19:39

Пять комунальних закладів Чернігова стали більш пристосованими для потреб батьків і дітей

19.11.2020   10:07Агенцiя

А саме: в них були облаштовані сповивальні столики, щоб провести гігієнічні процедури дитині, і в деяких із них - місця для годування.

Отже, це:
- ЦНАП (на Рокосовського, 20)
- Туристичний інформаційний центр (навпроти скверу Хмельницького, Шевченка, 9)
- Міська лікарня 1 (навпроти Мегацентру)
- Новозаводська районна в м. Чернігів рада (біля ДК Хіміків)
- КП Новозаводське (пр. Перемоги, 15, р-н Круга/жд вокзалу).

Днями представники Комфортне Батьківство. Чернігів. провели міні інспекцію цих закладів. Щодо перших 4 - в цілому, все добре: наявні пандуси, сповивальні столики, чисто, персонал привітний.

Але всюди, крім туристичного центру, ці гігієнічні кімнати закриті.
На дверях деяких із цих закладів висять роздруківки з інформацією, де взяти ключ, на деяких - ні. Це є порушенням закону, оскільки такі приміщення мають бути відкритими взагалі - згідно ДБН.

Але, в цілому, ми задоволені і тому розмістили там свої наліпки "кімната гігієни дитини" та "рекомендуємо заклад baby friendly ".

Тепер з приводу останнього в списку закладу КП "Новозаводське". Коли ми зайшли в туалет, щоб перевірити чи облаштований там сповивальний столик, прибиральниця на нас почала кричати, щоб ми вийшли звідти, бо цим приміщенням можна користуватися лише працівникам закладу. На питання, а навіщо там сповивальний столик, відповідь на підвищених тонах була: теж для працівників закладу, якщо вони з дітьми будуть... Посилала нас в платний туалет, який десь знаходиться поруч в сусідній будівлі, і все в такому дусі. Не дивлячись на те, що ми представилися і були привітними... Звичайно, тон розмови змінився після того, як ми піднялися до керівника КП Морського Віталія. Він аргументує неприємну ситуацію, яка склалася тим, що у звязку з карантином установа закрита для зовнішніх відвідувачів. Проте, якби зайшла мама змінити дитині підгузок і не знала, як і ми, що заклад "на карантині", то вона б опинилася на нашому місці: замість того, щоб пояснити, що заклад закритий, її б з криками виганяли з туалету, бо "ним користуються лише працівники, а не відвідувачі" (цитата)... Власне, про це і сповіщує роздруківка на дверях: "службові приміщення" ... Добре, скажімо, спишемо на карантин, проте, в цілому, заклад НЕ baby friendly. Крім цієї ситуації про "туалет не для відвідувачів", пандуси відсутні, а місце для візочків, яке обіцяв облаштувати керівник, так і не було зроблено. Він також пояснює це карантином. Дуже сильно сподіваємося, що буде проведена розмова з працівниками закладу. А також будемо вірити, що коли ця навколокарантинна історія скінчиться, КП "Новозаводське" відкриє свої двері для відвідувачів і його можна буде назвати baby friendly закладом. А ми прийдемо і перевіримо, яка ситуація буде наступного разу і чи туалет лише для працівників, чи і для відвідувачів.

Реалізація даного проєкту стала можливою завдяки співпраці нашої ініціативи та депутатів міської ради попереднього склакання з міжфракційного об'єднання "За Чернігів", які виділили кошти з депутатських фондів на облаштування цих сповивальних столиків.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини