Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:55:13

Поліцейські презентували головам громад Чернігівського району свої проекти

18.11.2020   13:21Агенцiя

Керівництво поліції Чернігівської області завітало на семінар-нараду з міськими, селищними та сільськими головами об’єднаних територіальних громад Чернігівського району. Правоохоронці презентували їм два проекти – «Поліцейський офіцер громади» та «Мережа безпеки».

Поліція Чернігівської області вимушена адаптуватися під новий адміністративно-територіальний поділ (раніше було 22 райони, зараз – 5). Проект нової структури поліції вже розроблений. Ми зібралися з вами, щоб налагодити комунікацію, презентувати свої проекти та спланувати спільні дії на найближчий час, - сказав начальник Головного Управління Національної поліції в Чернігівський області Володимир Нідзельський.

ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ ОФІЦЕР ГРОМАДИ

Проект має на меті налагодження тісної співпраці громади і поліції заради створення безпечного середовища. Так, Національна поліція має забезпечити офіцерів службовими авто і планшетами для ведення електронної документації, а громада - приміщенням, оргтехнікою і, за можливості, службовим житлом.

Поліцейський офіцер громади обслуговуватиме лише свою територію, його не будуть залучати для виконання інших завдань. Бажано, щоб цей поліцейський не просто проживав на території обслуговування, а був місцевий. Один з найголовніших факторів – звітування перед громадою. Це вплине на оцінку людьми його роботи, а відтак і всієї поліції, - підкреслив начальник Управління превентивної діяльності Олексій Дяговець.

МЕРЕЖА БЕЗПЕКИ

Завдяки «розумним» камерам системи «Мережа безпеки» з початку її існування вдалося розкрити близько 4500 злочинів. Йдеться про 58 вбивств, 60 розбійних нападів, 249 грабежів, 247 фактів незаконного заволодіння автотранспортом, 3549 крадіжок тощо.

Насьогодні в обласному центрі та в районах Чернігівщини загалом встановлено близько 700 камер відеоспостереження, третина з яких підтримує функцію розпізнавання номерних знаків.

На 2021 рік заплановано встановити та підключити до локальної системи ще близько 100 камер.

Дуже важливо перекрити камерами всю область. Пріоритет – стратегічні перехрестя, в’їзди та виїзди з населених пунктів, –  підкреслив начальник Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Чернігівській області Анатолія Будьонного.

Ці проекти є надважливими для поліції Чернігівської області, адже забезпечення кожної громади дільничним офіцером поліції та камерами відеоспостереження несуть в собі як превенцію, так і допоміжну функцію розкриття злочинів. Тож керівництво поліції області домовилося з головами ОТГ про подальші кроки запровадження проектів на їхніх територіях.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.