Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:53:30

Судом задоволено позов прокурора про стягнення плати за проїзд великоваговим транспортним засобом

17.11.2020   07:52Агенцiя

Згідно законодавства, перевезення небезпечних, великогабаритних і великовагових вантажів автомобільним транспортом допускається за окремим дозволом в порядку і за плату, що визначені окремими актами законодавства.

Факти перевищення встановлених нормативів, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт», фіксуються спеціалістами регіональних управлінь Державної служби України з безпеки на транспорті, матеріали яких, у випадках несплати коштів у добровільному порядку, стають підставою для звернення прокурорів до суду.

Зокрема, Господарським судом Чернігівської області задоволено позов Прилуцької місцевої прокуратури про стягнення з порушника майже 50 тис грн, який із перевищенням нормативно допустимих вагових параметрів здійснював перевезення нафти. При цьому перевізник проігнорував, що переміщення рідкого вантажу спричиняє збільшення динамічної маси транспортного засобу при гальмуванні, а також порушує його стійкість, що може призвести до непередбачуваних наслідків техногенного характеру та є загрозою для безпеки дорожнього руху.

Загалом, лише у поточному 2020 році за аналогічними позовами органів Чернігівської обласної прокуратури судами вже присуджено стягнення до бюджету понад 600 тис. гривень.
    
Подальша робота з цих питань триває.

Довідково: відповідно до ст. 3 Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», плата за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, зараховується до державного дорожнього фонду, утвореного у складі спеціального фонду Державного бюджету України, з якого фінансуються видатки на виконання робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг загального користування.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини