Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:38:50

Фітосанітарна служба Чернігівщини від початку року перевірила 209 тисяч тонн вантажів, понад 300 тисяч штук об'єктів регулювання і більше 253 тисяч кубометрів лісоматеріалів

11.11.2020   11:28Агенцiя

Спеціалісти Управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби від початку року виконали значний обсяг робіт по здійсненню державного контролю за дотриманням особливого карантинного режиму і проведенню заходів з карантину рослин при вирощуванні, заготівлі, вивезенні, зберіганні, переробці, реалізації та використанні об’єктів регулювання.

Зокрема, при відвантаженні за межі регіону оглянуто 209 тисяч тонн вантажів, 253,7 тисяч кубометрів лісоматеріалів і майже 301 з половиною тисячу штук   об’єктів регулювання.

За цей період суб’єктам господарювання було відмовлено у видачі 18 фітосанітарних сертифікатів у зв’язку із невідповідністю об’єктів регулювання фітосанітарним вимогам країн-імпортерів (це шкідники в живому стані та карантинні бур’яни) та 4-ох  карантинних сертифікатів.

З причин недотримання фітосанітарних вимог країн-імпортерів відповідно до Міжнародного стандарту з фітосанітарних заходів   № 13 «Керівництво щодо нотифікації та екстрені дії» отримано 5 нотифікаційних повідомлень, а саме: 3 - з Республіки Туреччина щодо виявлення  отворів, більше 3 мм в діаметрі, спричинених личинками Monochamus spp, 1 - з Кіпру щодо наявності шкідників  у живому стані, 1 - з Республіки Білорусь щодо виявлення амброзії полинолистої. Щодо цих випадків були проведені службові розслідування. Встановити факт порушення не було змоги, бо об’єкти регулювання в Україну не поверталися. Стосовно амброзії полинолистої висновком експертизи було підтверджено відсутність карантинного бур’яну.

Від початку року спеціалістами відділу фітосанітарних заходів на кордоні проінспектовано  при розмитнені у відділах митного оформлення та пунктах пропуску на державному кордоні 721 вагон, 8778 автотранспортних засобів та 338 контейнерів. При здійсненні фітосанітарного контролю оглянуто майже 67  тисяч штук  садивного матеріалу, 214682 штук дерев’яного пакувального матеріалу та 55,833 тисяч тонн імпортних об’єктів регулювання.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини