Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:41:26

Демпфер в Іванівці знову врятував життя

11.11.2020   08:15Агенцiя

Зафіксовано сліди зіткнення автівки з демпферним відбійником на Південному під'їзді до Чернігова.

Конструкція спрацювала належним чином, склалася телескопічно і врятувала тих, хто був в автівці.

Якби демпфер тут не стояв, то при наїзді на високій швидкості металевий бар'єр протинає авто наскрізь.

Демпферна система - спеціальний амортизаційний пристрій, що слугує для мінімізації наслідків ДТП та збереження життя людей. Під час лобового зіткнення демпферна система поглинає енергію удару, утримуючи авто контрольованим чином, і складається телескопічно. Таким чином, конструкція не прошиває машину наскрізь. Можливість травмування водія та пасажирів під час зіткнення зводиться до мінімуму. При бічних наїздах система функціонує, як стандартне дорожнє бар'єрне огородження.

Чернігівська область є флагманом з впровадження даної новації в галузі безпеки дорожнього руху. Чернігівщина стала однією з перших, де почали використовувати «м’які» безпечні відбійники, сертифіковані за стандартом ЄС. Перша демпферна система була встановлена наприкінці 2018 року на виїзді з Іванівки Чернігівського району на трасі М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі. Підрядна організація - ТОВ "Спецдормонтаж". Вже навесні 2019 року конструкція на практиці доказала свою необхідність - перше випробування дорожньо-транспортною пригодою. Наразі на дорогах Чернігівської області встановлено 30 демпферних пристроїв, найбільше в Україні. Це дороги М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі, М-02 Кіпті - Глухів - Бачівськ, Н-27 Чернігів - Мена - Сосниця - Грем'яч.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини