Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:12:28

Покуратурою внесено 6 актів реагування на захист прав іноземців

11.11.2020   07:41Агенцiя

Обласною прокуратурою приділяється значна увага питанням додержання міграційного законодавства, а також забезпеченню прав іноземців та осіб без громадянства, в тому числі й у місцях несвободи.

Право на свободу та особисту недоторканність є одним із визначальних та фундаментальних прав людини та закріплене в ч. 1 ст. 29 Конституції України.
Воно врегульоване також і чинними міжнародними договорами України. Згідно зі ст. 3 Загальної декларації прав людини 1948 року, п. 1 ст. 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року, п. 1 ст. 9 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права 1966 року кожна людина має право на свободу та особисту недоторканність. Нікого не може бути піддано свавільному арешту чи утриманню під вартою.

Прокурорами проводяться систематичні перевірки пунктів тримання, вивчаються підстави та надається юридична оцінка законності позбавлення іноземців волі та вживаються заходи на усунення таких порушень.

Поточного року прокуратурою вже внесено 6 актів реагування на захист прав іноземців.  За результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 17 службових осіб, які допустили ці порушення.
Перевіркою в Чернігівському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні (далі – ПТПІ), організованою обласною прокуратурою, виявлено двох іноземців – громадян Ісламської Республіки Афганістан та Республіки Узбекистан, які незаконно утримувалися в установі після втрати чинності рішеннями про їх затримання. Завдяки вжитим прокуратурою заходам, права іноземців поновлено, їх звільнено з ПТПІ.

Додержання вимог національних та міжнародних нормативно-правових актів в місцях несвободи і надалі залишається  пріоритетом у діяльності обласної  прокуратури.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.